Διαδικτυακή εκδήλωση με τον Μητροπολίτη Καμερούν Γρηγόριο για την Ιεραποστολή

Διοργανώνεται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η τέταρτη εκδήλωση του κύκλου «Η λειτουργία μετά τη λειτουργία», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το Βικαριάτο των γαλλόφωνων ενοριών (αγίας Μαρίας των Παρισίων και αγίου Αλεξίου της Ουγκέν, Οικουμενικό Πατριαρχείο) σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Πρόκειται για την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγορίου (Στεργίου) με θέμα «Η ιεραποστολή ως λειτουργία μετά τη λειτουργία». Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη διαδικτυακά είτε μέσω της πλατφόρμας Zoom (στη διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/84913433453, με δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στη διεύθυνση https://vicariatorthodoxe.fr/inscription-catechese/ ) είτε μέσω του καναλιού του Βικαριάτου στο YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/c/lalettreduvicariat .

Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι τα γαλλικά.

Η ιεραποστολή, ιδιαίτερα σε χώρες που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, όπως ενδεικτικά οι χώρες της Αφρικής, δεν μπορεί να περιορίζεται σε ένα απλό κήρυγμα ή σε μια γνωριμία με τα δόγματα της χριστιανικής πίστης, αλλά καλείται να εμπλακεί ενεργά με τις ανάγκες του προσεγγιζόμενου πληθυσμού, που πολλές φορές είναι ζωτικές και καθημερινές. Οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, σε υποδομές υγείας και εκπαίδευσης αλλά και οι ποικίλες μορφές κοινωνικής αδικίας και βίας είναι καταστάσεις που συχνά αντιμετωπίζουν οι ιεραποστολές και τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν, προεκτείνοντας τη λειτουργία της κοινής τράπεζας έξω από το χώρο του ναού και κάνοντας πράξη τον ευαγγελικό λόγο «ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (Μτ. 25:40).

Ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος (κατά κόσμον Γεώργιος Ιερ. Στεργίου) γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής το 1961. Σπούδασε Σχέδιο και Ζωγραφική σε ιδιωτική σχολή των Αθηνών. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1988. Το 1984 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1984 και Πρεσβύτερος το 1988 από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρόν Βαρθολομαίο. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Μεγάρων. Από τον Ιανουάριο του 2001 υπηρέτησε στην θέση του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου του Μακαριστού Πατριάρχου κυρού Πέτρου του Ζ΄ στην Αλεξάνδρεια μέχρι τον Ιούλιο του 2002. Από τον Μάιο του 2003 μέχρι και την εκλογή του υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Ιερόν Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Ρώμη και διετέλεσε ταυτόχρονα Αρχιερατικός Επίτροπος Κεντρικής Ιταλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Gregoriana της Ρώμης. Στις 27 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης Καμερούν και στις 25 Νοεμβρίου 2004 εχειροτονήθη εις Επίσκοπον. Μέσω των ενεργειών του, το 2009 η Ορθόδοξος Εκκλησία ανεγνωρίσθη επισήμως υπό του Κράτους του Καμερούν. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διάφορα περιοδικά και ιστοτόπους σχετικά με την Ιεραποστολή στον Αφρικανικό χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.