Διαφοροποίηση των παρατάξεων για το γκαράζ Φιλελλήνων

Αρνητικές οι τρεις μειοψηφίες στη μετατροπή του εκθεσιακού - αθλητικού κέντρου σε συνεδριακό

Διαφοροποιημένες εμφανίστηκαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα του έργου πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2.400.000 € με ΦΠΑ και στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής το πρακτικό του άγονου διαγωνισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με αρνητική ψήφο της «Δύναμης Βόλου» και της ΛΑΣ.
Κατά την ενημέρωση που έγινε στα μέλη της επιτροπής από τη νομική σύμβουλο αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Βόλου διεκδικεί ποσό 900.000 € από τον ανάδοχο που κηρύχθηκε έκπτωτος.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε ο Δήμος να μην αναλάβει το ρίσκο και τόνισε ότι η παράταξη ψήφισε κάθε βελτίωση της σύμβασης, αλλά το έργο δόθηκε σχεδόν χαριστικά και δεν το παίρνει κανένας ιδιώτης. Ο ίδιος είπε ότι το γκαράζ δεν είναι βιώσιμη εκμετάλλευση και έχει μεγάλο ρίσκο η κατασκευή του.

«Ο Δήμος πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξοδέψει τέτοια χρήματα για ένα πάρκινγκ που δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει», δήλωσε ο Μιχ, Μιτζικός, που κατηγόρησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκει συμμάχους στην αριστερή πτέρυγα του Δ.Σ. που ενώ έχουν αντιρρήσεις για μικροποσά και δεν έχουν πρόβλημα με τα 2,4 εκ. €.
Ο επικεφαλής της «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς ψήφισε ναι στο πρακτικό περί άγονου διαγωνισμού και είπε ότι όταν θα έρθει ώριμο το θέμα για δημοπράτηση στο Δ.Σ. το θέμα θα συζητηθεί εκεί, ενώ τάχθηκε κατά της ΣΔΙΤ. Ο ίδιος τόνισε ότι εάν το έργο ολοκληρωθεί με δημοπράτηση και ιδίους πόρους και αποδοθεί στην πόλη, θα ωφεληθεί η πόλη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε προβλεφθεί ότι η διαδικασία θα είναι άγονη, αν και ήταν σχεδόν χαριστική για τον ιδιώτη, που πρέπει να έχει εξασφαλισμένη κερδοφορία. «Το πάρκινγκ έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια, μπορεί να γίνει με χρήματα του Δήμου. Κάθε παρά σπαταλιέται το χρήμα των πολιτών για έργα κοινωνικού χαρακτήρα, που θα είναι προς όφελος των δημοτών για δωρεάν στάθμευση», τόνισε.

Αρνητικές στο Συνεδριακό
Οι εκπρόσωποι των τριών μειοψηφιών εμφανίστηκαν αρνητικοί στο θέμα της μετατροπής του εκθεσιακού – αθλητικού κέντρου σε συνεδριακό και η κατακύρωση του προσωρινού αναδόχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός έκανε λόγο για λανθασμένη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είπε ότι είναι αρνητικός και, ενώ ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας του είχε κλείσει το μικρόφωνο, πρότεινε οι 600.000 € που θα δοθούν για το έργο, να διατεθούν για την πρόληψη στοματικής υγιεινής στα παιδιά.

Ο Μιχ. Μιτζικός διαμαρτυρήθηκε που ο Ανδρ. Ζέρβας του έκλεισε το μικρόφωνο λέγοντας πως “όποιο θέμα σας “πονάει” κλείνεται τα μικρόφωνα” και ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι η οικονομική δεν είναι παράθυρο εκπομπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.