Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς σε διαγωνισμό Haïkus στη γαλλική γλώσσα

Μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αγριάς συμμετείχαν με δύο ομάδες στον διαγωνισμό Haïkus 2019-2020 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής (Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης ), αρχικά σε επίπεδο εθνικής προεπιλογής.
Το Haïku είναι μία ιαπωνική ποιητική μορφή που αποτελείται από συνολικά 17 συλλαβές ( σε τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα ) και που μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, σκέψεις και το πέρασμα του χρόνου…
Έτσι, οι μαθητές του σχολείου μας έγραψαν τα δικά τους ποιήματα- Haïkus και το δημιούργημα της μιας ομάδας προκρίθηκε για να συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό μαζί με άλλα τρία σχολεία από τη χώρα μας.
Η μύηση των μαθητών στη γραφή ενός μικρού λογοτεχνικού κειμένου, με εργαλείο την ξένη γλώσσα, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί έτσι οι μαθητές εκπαιδεύονται αλλά και εκφράζονται.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας Σκοπελίτου Γεωργίας, και διακρίθηκαν είναι: Μίγκα Μαρίσα, Μιναρετζοπούλου Φωτεινή, Πρίφτη Αριάνα και Σπατούλα Χριστίνα.
Το ποίημα- haïku που διακρίθηκε είναι:

Des bombes tombées Καθώς πέφτουν οι βόμβες
Sourires détruits, âmes libérées χαμόγελα καταστρέφονται,
Dans le paradis ψυχές απελευθερώνονται
στις πύλες του παραδείσου