Διακρίθηκαν Funταστικοί και 74105 (TALOS) από τον Βόλο στον διαγωνισμό Ρομποτικής

Ο μεγαλύτερος «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας» για παιδιά ολοκληρώθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στο Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό, «το FIRST LEGO League που για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του. Οι μικροί μας φίλοι λειτουργώντας ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες. Ποιες είναι οι χρήσεις του νερού, πώς μπορούμε να το κινήσουμε και ποια τα οφέλη μας από αυτό; Τι μπορεί να κάνει η δύναμη της ροής και πού χρησιμοποιείται, είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Ο διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξάγεται στο Βόλο τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στον προκριματικό του Βόλου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, για πρώτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαγωνίστηκαν περίπου 100 παιδιά από Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο τα οποία διάλεξαν και έλυσαν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό. Αποκλειστικοί τοπικοί συνεργάτες της διοργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής TALOS. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Ε.Α.Δ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την αγορά του εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση.

Η γιορτή ρομποτικής ξεκίνησε με την ολιγόλεπτη ομιλία του Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη και εν συνεχεία με την εντυπωσιακή είσοδο των Karakatu στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος». Το κέφι και η διάθεση των παιδιών ανέβηκε κατακόρυφα όταν παιδιά και εθελοντές έγιναν μία ομάδα. Στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν από το πρωί το μονοθέσιο της Centaurus Racing Team. Έτσι, τα παιδιά των ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και πλήθος κόσμου που ήρθε για να παρακολουθήσει την γιορτή ρομποτικής έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες και συνομίλησαν με τους πρόθυμους φοιτητές της ομάδας Κένταυρος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους όπως και τον Επίκουρο Καθηγητή Αλέξη Κερμανίδη. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τις συντονίστριες των εθελοντών φοιτητών του ΠΤΠΕ κυρίες Φένια Χατζοπούλου, Σίσσυ Θεοδοσίου και Ασπασία Μάντζιου. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης για τη συνεισφορά τους:
Ντινώρη Αγγέλα, Παπαμανουσάκη Χρυσούλα, Δαβίδ Μουστάκης, Παυλίδου Αικατερίνη, Φάββα Δήμητρα, Βλαχαντώνη Χριστίνα, Σινούλη Ευγενία, Κακάνη Νίκη, Λιάκου Σοφία, Ζαχαριάδου Αθηνά, Γκαρνέτα Γρηγορία, Κλαρίτη Ιωάννα, Σταυρινού Χρυσοβαλάντου, Καραντανά Ζωή, Ταρενίδου Ιώ- Κατερίνα, Μπακρατσά Ιωάννα, Ισμαήλι Ίλντα, Πανταζή Αλεξάνδρα, Μελίσση Νίκη, Χαρισούλη Λένα, Πουλιουπούλου Ντίνα, Κέζιου Θεώνη, Κούρτογλου Ηρώ, Σαλαμάνη Ελένη, Παγώνη Βασιλική, Μαστέλλου Αναστασία, Κωνσταντοπούλου Βίκυ, Μανώλη Δήμητρα, Κωνσταντή Στέλλα, Κρασσά Φιλιππία, Φωτιάδου Βάγια, Καραπλιάγγου Βασιλική, Παπαδοπούλου Όλγα, Καραμπά Δέσποινα, Κολυμήτρα Έλενα, Χριστούλη Μαρία, Τσιορλίνη Αναστασία, Κεχαγιόγλου Άλκιστις, Νικιτοπούλου Μαρία.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την άψογη κάλυψη του διαγωνισμού ρομποτικής και ειδικότερα τον κ. Κώστα Οικονομίδη και τον κ. Μάκη Φράγκο.
Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο Βόλος στην προκριματική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά. Το εισιτήριο συμμετοχής στον μεγάλο τελικό έλαβαν, με σειρά κατάταξης, οι ομάδες 74105 (TALOS) και funταστικοί από τον Βόλο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, και η ομάδα Robsters 1 από την Καρδίτσα στην τρίτη θέση. Αναπληρωματικές αναδείχθηκαν οι ομάδες Katsirelos Robotics #1 και Katsirelos Robotics #2, επίσης από το Βόλο και συγκεκριμένα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα στην Θεσσαλονίκη όπου λαμβάνουν μέρος πάνω από 1000 παιδιά με ομάδες από όλη την Ελλάδα. Φυσικά οι ομάδες μας θα είναι εκεί και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή ρομποτικής εκπροσωπώντας επάξια τη θέση που έλαβαν. Διακρίθηκαν οι ομάδες Funταστικοί και 74105 (TALOS) από τον Βόλο.

Την ομάδα funταστικοί απαρτίζουν οι: Δημήτρης Πρώιας, Νεφέλη Κούρια, Βαρβάρα Κουτσίκου, Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Νίκος Παπαρούνας, Ντάνιελ Μελαχροινός και Αρσένης Σταυρακούδης. Την ομάδα 74105 (TALOS) απαρτίζουν, αντίστοιχα, οι μαθητές: Χαρά Απλαντή, Μαρία Μανωλάκη, Θοδωρής Αναστασιάδης, Αντώνης Ψιλοβίκος και Στάθης Βούλγαρης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.