Διάλεξη για τα «Έργα-σύμβολα της πόλης»

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ διοργανώνουν διάλεξη της κ. Αθηνάς Γιαννακού Καθηγήτριας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα:” Δημόσιος λόγος και πραγματικότητες γύρω από τα έργα-σύμβολα της πόλης: Η περίπτωση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.
Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00 στην αίθουσα Β14 του (ΤΜΧΠΠΑ) Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον Άρεως στο Βόλο.

Η Αθηνά Γιαννακού

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολεοδομικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ, Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχ. ΑΠΘ, Xωροτάκτης-Πολεοδόμος, M.Sc. και Ph.D. London School of Economics. Για πολλά χρόνια διατηρεί εταιρεία μελετών που δραστηριοποιείται σε μελέτες και παροχή υπηρεσιών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, την αστική ανάπτυξη και την τοπογραφία. Έχει πλούσιο μελετητικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο. Έχει εκπονήσει ως επικεφαλής μελετήτρια και ως γενική συντονίστρια πλήθος χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών, όπως χωροταξικά σχέδια, γενικά πολεοδομικά σχέδια, πολεοδομικές μελέτες, μελέτες και σχέδια αστικής ανάπτυξης, αστικής αναγέννησης και ανάπλασης, μελέτες περιβαλλοντικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης και μελέτες υποδομών μεταφορών και χωρικής ανάπτυξης. Έχει βραβευθεί για σημαντικές μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού. Για αρκετά χρόνια υπήρξε επίσης σύμβουλος – εμπειρογνώμων της Εγνατία Οδός Α.Ε. με αντικείμενο την επιστημονική υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Παρατηρητηρίου Χωρικών Επιδράσεων της Εγνατίας οδού.

Η κα Αθηνά Γιαννακού Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Α.Π.Θ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.