Διαμαρτυρία στη Β’ Βάθμια: Αξίωση για μόνιμους διορισμούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μετά από πορεία, περίπου 200 φοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής, καθηγητές της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς.
Η πορεία έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με μέτρα εκ μέρους της Τροχαίας Βόλου, ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, δέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, για να συζητήσουν τα προβλήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Μουρτζούκου.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η ίδια τόνισε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από το 2010, την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 17.000 καθηγητές και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές που πηγαίνουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία, κάτι που δεν βοηθάει τη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ, σήμερα υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι συνδικαλιστές ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος δήλωσε ότι η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει 15.000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει προσληφθεί κανείς, τόνισε και πρόσθεσε ότι όσοι προσλαμβάνονται είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας παρόλο που καλύπτουν βασικές ανάγκες του δημοσίου.

«Υπάρχει ένας στόχος. Να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο. Οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται 15 χρόνια στο νομό μας και το Υπουργείο να μην τους διορίζει” τόνισε. Ακόμη ανέφερε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται μέσα από προγράμματα εξάμηνα ή οχτάμηνα και γι αυτό το Υπουργείο πολλές φορές προσλαμβάνει με καθυστέρηση.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣΠΑΝΟ ΕΛΜΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.