Διαμαρτύρονται οι έμποροι του Βόλου για την εξαίρεση του λιανεμπορίου από την επέκταση μείωσης ενοικίου

Φωτό αρχείου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενστερνίζεται τη δίκαιη έκφραση δυσαρέσκειας του Προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκα Γ. για τον αποκλεισμό των εμπορικών επιχειρήσεων από το μέτρο στήριξης, την επέκταση μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η μείωση ενοικίου, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε ο Σύλλογος μας, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στήριξης που οι επιχειρήσεις σημείωσαν ως αρκετά χρήσιμο για την ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας Γ. δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Εφόσον η παράταση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση – ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση.
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου είναι πλήρως διασυνδεδεμένοι και υφίστανται εξίσου σημαντικές πιέσεις από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Μάλιστα το ζήτημα της μείωσης ή της επιδότησης των εμπορικών μισθώσεων έχει τεθεί επανειλημμένως από την ΕΣΕΕ στο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών ως ένα από τα πλέον επείγοντα αιτήματα του κλάδου.
Για λόγους ίσης μεταχείρισης του ελληνικού εμπορίου και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της, εντάσσοντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.