Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία στον Άνω Βόλο για την «απουσία» της δημοτικής αρχής

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Προφήτη Ηλία στον Άνω Βόλο για την «απουσία» της δημοτικής αρχής Βόλου. Σε πρόσφατη επίσκεψη των εκλεγμένων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ οι κάτοικοι επισήμαναν, ανάμεσα σε άλλα, μια σειρά από προβλήματα, όπως:

• Επισκευή και τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων Σταγιατών – Αγ. Δημητρίου και Προφήτη Ηλία – Αμπελάκια για να διασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση σε οικισμούς της περιοχής, καθώς επίσης και η αναγκαία πυροπροστασία και αντιπλημμυρική προστασία.
• Κατασκευή νέου οστεοφυλακίου και εγκατάστασης πλύσης των οστών στο Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου. Η κατάσταση που επικρατεί κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη.
• Εξασφάλιση της συγκοινωνίας, πύκνωση δρομολογίων, εξυπηρέτηση των κατοίκων και με τα υπεραστικά λεωφορεία. Αποκατάσταση της στάσης λεωφορείων.
• Αντικατάσταση των κομμένων πλατάνων στην πλατεία («Μαργαριτούλη»). Καθαρισμός και αποψίλωση μονοπατιών.
• Συντήρηση των συστημάτων και αυλάκων άρδευσης.
• Την κατασκευή δυο μικρών παιδικών χαρών: α) Εκεί που λειτουργούσε στο παρελθόν, κάτω από την Πλατεία «Μαργαριτούλη» και β) στο Νηπιαγωγείο Άνω Βόλου.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν και σε πιθανές καταπατήσεις – παράνομες κατασκευές – κοπές δέντρων σε δημόσιες εκτάσεις παράλληλα με τον επαρχιακό δρόμο Άνω Βόλου – Σταγιατών, καθώς επίσης και στην περιοχή της πλατείας του ναού του Προφήτη Ηλία, ζητώντας να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:
Τι μέτρα θα πάρει και πότε, ώστε προχωρήσουν τα αναγκαία έργα – συντηρήσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Άνω Βόλου και για να γίνουν οι έλεγχοι που αφορούν τις σχετικές καταγγελίες;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντακούμης Βασίλης
Ριζόπουλος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος