Διασύνδεση της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με τον Ξενώνα ΦΙΛΥΡΑ και τους ψυχολόγους του Αχιλλοπούλειου

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” επισκέφθηκε τον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΦΙΛΥΡΑ” και το γραφείο Ψυχολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που στεγάζεται στον Ξενώνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διασύνδεση με τους επαγγελματίες, η ενημέρωση και η παρουσίαση των παροχών και του γενικότερου τρόπου λειτουργίας της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ώστε να γίνουν γνωστές οι δράσεις της ομάδας στην Κοινότητα και να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι, με την υποστήριξη και τη συνεργασία των συναδέλφων των δομών που υπάγονται στο Νοσοκομείο, να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες και να υποστηριχτούν από τις υπηρεσίες του προγράμματος.

Έγινε γνωστό στους επαγγελματίες της δομής ότι η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ”, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τις δράσεις του προγράμματος “Κανένας μόνος στην πανδημία”, εξυπηρετεί αποκλειστικά ανθρώπους που κατοικούν γεωγραφικά στην 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και λειτουργεί συνεργατικά και συμπληρωματικά με τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας, χωρίς να αντικαθιστά καμία δράση ή λειτουργία των υπαρχουσών δομών υγείας.

Το πρόγραμμα “Κανένας μόνος στην πανδημία”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την εποπτεία της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Αργώ”, για τις ανάγκες της δράσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απορροφήθηκε από τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” και στεγάζεται στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ., δομή ψυχικής υγείας του Φορέα. Η δράση του προγράμματος απευθύνεται σε:

νοσούντες από Covid-19 και τους οικείους τους

το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει τις μονάδες υγείας της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας

άτομα με χρόνιες παθήσεις ή Α.Μ.Ε.Α.

ανέργους

Από τους επαγγελματίες της Γραμμής Υποστήριξης παρέχονται:

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική στους παραπάνω πληθυσμούς

Ενημέρωση για τα κοινωνικοπρονοιακά δικαιώματα των ανωτέρω πληθυσμών.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν προς τους ωφελούμενους. Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) 09:00-21:00 με τους εξής τρόπους:

Τηλ. επικοινωνίας: 2421 031993 693 670 8485

messenger, what’s app: Γραμμή Υποστήριξης Κ.Η.Π.Ο.Σ.

viber, skype: Γραμμή Covid-19 Κ.Η.Π.Ο.Σ.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.