Διασύνδεση του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ με δομές των ΟΤΑ

Δημιουργήθηκε Ειδικό Κέντρο με στόχο τη διάγνωση των αναγκών

Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ δημιούργησε η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, όπου σε συνεργασία με τους όμορους δήμους εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας σε θέματα ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα για την άνοια Αλτσχάιμερ και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες.
Η δημιουργία της δομής σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες. Η νέα δομή λειτουργεί συμπληρωματικά, και δεν αντικαθιστά ή υποκαθιστά, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, αλλά διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.
Στην δομή γίνεται καταγραφή των ωφελουμένων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους. Η πράξη είναι εξ αρχής λειτουργική και ολοκληρωμένη, δεδομένου ότι βασίζεται πάνω σε ένα υφιστάμενο σύστημα. Βασικός παράγοντας, όμως, είναι η διασφάλιση της ποιότητας συνεργασίας μεταξύ των υφιστάμενων υπηρεσιών και δομών των ΟΤΑ.
Να σημειωθεί πως σχετική συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης δ. Βόλου, κ. Παρασκευή Αναγνώστου – Στάθη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από τις κ.κ. Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κων/να Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Τηλ. επικοινωνίας 2421031227 και e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.