Διδακτική επίσκεψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Διδακτική επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου, ναό ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής, όπως και οι αρχαίες εκκλησίες της περιοχής, ο οποίος θεμελιώθηκε την 28η Ιουλίου 1968  και εγκαινιάστηκε την 1η Αυγούστου 1976 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος  Χριστόδουλο, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Μαΐου η Β΄ τάξη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου.

Ο ναός αποτελεί σήμερα ένα κομψοτέχνημα για την πόλη της Νέας Αγχιάλου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να παρατηρήσουν και να σχολιάσουν, με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Βλαχάβα Σταυρούλας ΠΕ01, τη ναοδομία και την εικονογράφηση του ναού μέσα από την παρατήρηση και βιωματικές δράσεις.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και της υποενότητας του σχολικού εγχειριδίου «Ναός, ένα εικονογραφημένο Ευαγγέλιο». Τους μαθητές συνόδευσαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί Κοκκίνου Ευμορφία, κλάδου ΠΕ11, και Παπαδοπούλου Παρασκευή, κλάδου ΠΕ02.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους τους ιερείς του ναού, πατέρες Αθανάσιο Μακαντάση και Νικόλαο Μακαντάση για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους μαθητές του Γυμνασίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.