Διευθετεί το ρέμα Παιδόπολης στην Αγριά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

dav
Σύμβαση ύψους 392.600 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Νέο αντιπλημμυρικό έργο υλοποιεί το επόμενο διάστημα στο ρέμα Παιδόπολης στην Αγριά Μαγνησίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση έργου προϋπολογισμού 392.600 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση, τον καθαρισμό, την εκβάθυνση, την οριοθέτηση της κοίτης του ρέματος και την κατασκευή νέων τεχνικών υποστήριξης.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2018 η ευθύνη για τα ρέματα πέρασε στις Περιφέρειες. Παρόλο που η Πολιτεία δεν μερίμνησε για την καταβολή των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τον καθαρισμό των ρεμάτων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό καθαρίζει εκατοντάδες ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία και συνέργεια με τις ηγεσίες των υπουργείων εξασφαλίσαμε μέρος των χρημάτων για την υλοποίηση χρήσιμων αντιπλημμυρικών έργων. Με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης με έργα που αποδεικνύονται σωτήρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο αφορά εργασίες διευθέτησης και οριοθέτησης του ρέματος Παιδόπολης στην Αγριά:

Α) Στο πρώτο τμήμα μήκους 77 μέτρων το οποίο ξεκινάει από την έξοδο του τεχνικού διευθέτησης της Περιφερειακής οδού Βόλου, απαιτείται διευθέτηση της κοίτης του και θα γίνει με ανοικτή ορθογωνική διατομή από σκυρόδεμα διαστάσεων 2,00Χ1,50 εκ των οποίων τα τελευταία 40,62 μέτρα το τεχνικό θα είναι κλειστό (κιβωτοειδής διατομή).

Β) Στο δεύτερο τμήμα μήκους 320 μέτρων το οποίο ξεκινάει κατάντι της τσιμεντοστρωμένης οδού και καταλήγει στο σημείο όπου το ρέμα γειτνιάζει με την ιδιοκτησία της Παιδόπολης, απαιτείται οριοθέτηση της κοίτης του και το ρέμα περιορίζεται εντός της φυσικής τους κοίτη χωρίς να χρειάζονται έργα πέραν του καθαρισμού της κοίτης.

Γ) Στο τρίτο τμήμα μήκους 250 μέτρων το οποίο διέρχεται σε επαφή με το εγκεκριμένο σχέδιο του συνεταιρισμού «Αστέρια» και καταλήγει στο τεχνικό εξόδου επί της Εθνικής οδού Βόλου – Τσαγκαράδας. απαιτείται διευθέτηση της κοίτης του η οποία θα γίνει με ορθογωνική διατομή 3,00Χ1,50.
.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.