«Δίκτυο σχολικών διαδρομών» θα δημιουργηθεί στη Μαγνησία

Στο κέντρο της φωτογραφίας ο Προϊστάμενος Δ.Δ.Ε. Σωκρ. Σαβελίδης, δεξιά η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα και αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλ. Κουτσερής
Από τη Β’ βαθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και την Ένωση Γονέων Βόλου

Τη δημιουργία «Δικτύου ασφαλών διαδρομών» για τα σχολεία της Μαγνησίας, εξήγγειλε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Για το λόγο αυτό, θα ζητηθούν οι απόψεις των γονέων, μαθητών και των εκπαιδευτικών σχολείων, για να προσδιοριστεί ένα δίκτυο ασφαλών διαδρομών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα. Τα τεχνικά δελτία που θα συνταχθούν, θα αποσταλούν στους δήμους της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να γίνουν σταδιακά οι παρεμβάσεις.

Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα, παρουσία του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα και του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Ηλία Κουτσερή, όπου εκφράστηκε η ελπίδα μέσα στη φετινή σχολική χρονιά να υπάρχουν αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

«Θα χαραχθούν διαδρομές»

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, επισήμανε ότι οι διαδρομές αυτές δεν θα αφορούν μόνο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και ΑμεΑ και οποιονδήποτε θα επιθυμούσε να κινηθεί σε αυτές τις διαδρομές.

“Εκείνο που περιμένουμε από το ΤΕΕ είναι να ορίσει τις προδιαγραφές, να κάνει τα σχεδιαγράμματα, τις φωτοαπεικονίσεις κ.λ.π., ώστε πάνω σε αυτά, να καταγραφούν παρατηρήσεις και στη συνέχεια να συνταχθούν τα τεχνικά δελτία”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, πλέον σύλλογοι γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί, θα έχουν και τα ανάλογα επιχειρήματα όταν θα ζητούν από το κάθε δήμο της Μαγνησίας, να δώσει λύση με παρεμβάσεις σε επικίνδυνες διαδρομές.

«Ομάδα εργασίας»

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, τόνισε ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας, που θα παραδώσει στους γονείς και εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, βάσει προδιαγραφών και από κοινού με την Β’θμια Εκπαίδευση και την Ένωση Γονέων (μέσω των συλλόγων γονέων των σχολείων), θα συνταχθούν ερωτηματολόγια που θα διανεμηθούν σε σχολεία και θα απαντηθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς.
«Θα καταγράψουμε τα προβλήματα όπως τα βιώνουν τα παιδιά και θα κάνουμε τεχνικά δελτία, ώστε οι Δήμοι και η Περιφέρεια να γνωρίζουν τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Προφανώς είναι ένα στάδιο που δύσκολα θα υλοποιηθεί άμεσα, όμως θέτουμε τις βάσεις», επισήμανε η πρόεδρος του ΤΕΕ. Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα, κοντά στα Χριστούγεννα, θα είναι έτοιμο το ερωτηματολόγιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής, ανέφερε ότι με τις πιέσεις τους οι γονείς έχουν πετύχει να γίνουν κάποια θετικά βήματα για την ασφαλή προσέγγιση των παιδιών στα σχολεία, ωστόσο, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία άκρως σημαντική και μοναδική, που έρχεται να «κουμπώσει», πάνω ακριβώς στις ανησυχίες των πολιτών, για το θέμα της ασφάλειας στη μετακίνηση.

Ειδικά αν σε επόμενο στάδιο συνδυαστεί με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Υποδομών, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.