«Δικτυωμένοι» μέσω…skype οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ Αγριάς!

Επειδή αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους, λόγω κορωνοϊού

Μια …διέξοδο στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, φαίνεται ότι δίνει το ΚΗΦΗ αγριάς…. Όπως έγινε γνωστό από τη συγκεκριμένη δομή, «τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν δει ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά την τεχνολογική πρόοδο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τις τελευταίες δεκαετίες ο άνθρωπος έχει πάει στο φεγγάρι, η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα και προόδους στον τομέα των φαρμάκων και της εξάλειψης ή διαχείρισης των διαφόρων παθήσεων που κάποτε ήταν ανίατες και η ποιότητα ζωής γενικά έχει καλυτερεύσει κατά πολύ με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι ηλικιωμένοι επίσης βλέπουν ότι η τεχνολογική ανάπτυξη έχει αλλάξει εντελώς τη διαδικασία της γήρανσης.
Η τεχνολογία και, συγκεκριμένα, η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, έχει επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής μας με την κοινωνική δικτύωση, τη μείωση της απομόνωσης, την πρόσβαση σε πληροφόρηση για θέματα υγείας, φάρμακα, ψυχαγωγία και κοινωνικότητα.
Όχι μόνο τα ηλικιωμένα άτομα, αλλά και οι φροντιστές τους έχουν σήμερα τα εφόδια να παρέχουν καταλληλότερη φροντίδα στα αγαπημένα τους πρόσωπα με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο κόσμος είναι στην κυριολεξία στα δάχτυλά μας!
Η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας με την τεχνολογία, συμβάλλει στη ψυχοσωματική και τη διανοητική τους υγεία, τους δίνει πρόσβαση στη γνώση για διάφορα θέματα και την ευκαιρία για συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.
Παράλληλα, η «ζωντανή» επικοινωνία μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή ακόμη καλύτερα, μέσω Skype, αποτελεί πολύ σημαντική προσφορά για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους και να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στο ΚΗΦΗ Αγριάς, το οποίο για λόγους προστασίας από τον ιό COVID 19 παρέχει κατ’ οίκον τις υπηρεσίες του, προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατό περισσότερο «δικτυωμένοι» με τους ωφελούμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δομής μας ενημερώνοντας τους, μέσα από τη σελίδα μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για διάφορα θέματα που απασχολούν αλλά και αφορούν την Τρίτη ηλικία.
Η δομή ΚΗΦΗ Αγριάς ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.