Δικτύωση της Διόδου με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου

Μέλη του προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου και της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη  1η Δεκεμβρίου με βασικό θέμα την  αμφίδρομη ενημέρωση και την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των δύο δομών.

Στόχος ήταν η  διασύνδεση και η κοινοποίηση του έργου τους προς το κοινό τους, ώστε  να γίνουν γνωστές οι δράσεις των δομών στην Κοινότητα και να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Έγινε γνωστό στις συναδέλφους της δομής ότι η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης εξυπηρετεί αποκλειστικά ανθρώπους που κατοικούν στην περιφέρεια Θεσσαλίας και λειτουργεί συνεργατικά και ενίοτε συμπληρωματικά τόσο με τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας, όσο και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων των τεσσάρων Νομών, πραγματοποιώντας το δικό τους έργο, την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής προς τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” συστάθηκε με σκοπό τη δράση του προγράμματος “Κανένας μόνος στην πανδημία” στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στεγάζεται και δραστηριοποιείται στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε: νοσούντες ή/και νοσήσαντες από τη λοίμωξη COVID-19, σε συγγενείς αυτών, στο υγειονομικό προσωπικό των μονάδων υγείας της Περιφέρειας, σε ανέργους και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την εποπτεία της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Αργώ”.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς. Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) 09:00-21:00 με τους εξής τρόπους:

Τηλ. επικοινωνίας: 2421 031993 693 670 8485

messenger, what’s app: Γραμμή Υποστήριξης Κ.Η.Π.Ο.Σ.

viber, skype: Γραμμή Covid-19 Κ.Η.Π.Ο.Σ.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.