Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς με την «Πρόταση Ζωής»

Συνάντηση με στόχο την περιγραφή των υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν στο Κ.Η.Φ.Η. της Αγριάς (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26/05/2022 . Η νοσηλεύτρια της δομής περιέγραψε τις προσφερθείσες υπηρεσίες και συγκεκριμένα την πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, τη φυσικοθεραπεία, τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, τη μετακίνηση από και προς την οικία των ωφελουμένων. Οι παροχές που προσφέρονται στη δομή συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της και παράλληλα αποτελούν στήριξη για τους φροντιστές αυτών των ατόμων. (τηλ. Επικοινωνίας: 2428091040, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00-15:00).
Έπειτα, έγινε ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας του κέντρου πρόληψης “Πρόταση Ζωής”. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα επιστημονικά στελέχη της «Πρόταση Ζωής» κ.κ. Ζωή Γώγου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη, Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, Μητρίτσια Σοφία, Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Στέλεχος Πρόληψης και Μαρία-Αγγελική Μυλωνάκη, Ψυχολόγος-Στέλεχος Πρόληψης.
Το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» λειτουργεί από το 1998, στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και απευθύνεται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα των εξαρτήσεων. Ασχολείται με την πρόληψη μέσω μιας ευρύτερης προσέγγισης, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη υπεύθυνης συμπεριφοράς και δεξιοτήτων που προασπίζουν την υγεία σωματική, ψυχική και κοινωνική. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, εφήβους και στην ευρύτερη κοινότητα. Επίσης, παρέχει και ατομική συμβουλευτική σε θέματα πρόληψης και οικογένειας.
Για πληροφορίες που αφορούν στις δράσεις της «Πρόταση Ζωής», μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050 ή στο e-mail: [email protected]. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-15:00). Η συνεργασία των τοπικών φορέων είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνονται παραπομπές των ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.