Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς με το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών Μαγνησίας

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκε προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας στις 14/6/2024 στο χώρο του ΚΗΦΗ. Οι δύο παραπάνω δομές προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες, που τις έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η κ. Μαρία Ρηγώνη υπεύθυνη-νοσηλεύτρια, η κ. Αγορίτσα Μαμούρη, κοινωνική φροντίστρια και η κ. Παναγιώτα Καραμανώλα, κοινωνική φροντίστρια από το ΚΗΦΗ Αγριάς και ο κ. Απόστολος Αθανασίου, κοινωνικός λειτουργός,  η κ. Παναγιώτα Παπαντωνίου, κοινωνική λειτουργός, η κ. Βασιλική Μπλιούρη, ψυχολόγος και η κ. Βασιλική Μυλωνά, ψυχολόγος από το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών.

Αμφότερες οι δομές ενημέρωσαν για τις προσφερόμενες παροχές, τον τρόπο λειτουργίας τους, τις προϋποθέσεις ένταξης των μελών και προγραμμάτισαν από κοινού δράσεις, προκειμένου ν’ αποκομίσουν  οι ωφελούμενοι τα μέγιστα δυνατά οφέλη των υπηρεσιών τους.

Το ΚΗΦΗ φιλοξενεί άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα,  φυσικοθεραπεία, λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και μετακίνηση από και προς την οικία τους, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των μελών, όσο και των φροντιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24280-91040.

Το ΚΗΦΗ  Αγριάς είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Το πρόγραμμα Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 2023 και υλοποιείται από τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Δίοδος ΑμΚΕ”. Αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και βρίσκεται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που το στελεχώνουν (δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και δύο Ψυχολόγοι) έχουν τη δυνατότητα:

– να βρεθούν και να ενεργήσουν στο πεδίο δράσης

– να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον κόσμο στον χώρο τους ή σε όποιο μέρος διαμένουν ή φιλοξενούνται και να προχωρήσουν στην καταγραφή υλικών και άλλων αναγκών

– να παρέχουν προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο του Νομού που εξασφαλίζει την τροφοδοσία τους από τις διαθέσιμες αποθήκες τροφίμων και αναγκών- να παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης δια ζώσης στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ (Μεταμορφώσεως 23Α, 38333 Βόλος) ή εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου (6936708485) ή διαδικτυακής πλατφόρμας (skype, viber, whats app, messenger).

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μέσω συνεδριών ατομικής θεραπείας προς τον γενικό πληθυσμό, κατοίκους νομού Μαγνησίας αποκλειστικά, με προτεραιότητα τους πλημμυροπαθείς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00 στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ ή στα τηλέφωνα 24210-31993 και 6936708485.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.