Δικτύωση του ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου με Κλιμάκιο υποστήριξης πλημμυροπαθών για τη Μαγνησία

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου,η διασύνδεση της υπεύθυνης  Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ ,(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)Νέας Αγχιάλου, με προσωπικό από το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η αλληλοενημέρωση των δυο φορέων σχετικά με τις υπηρεσίες και το σκοπό λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι  το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου εξυπηρετεί δωρεάν άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας με κινητικές δυσκολίες, άνοια η συχνά πολλαπλές νόσοι όπου συνυπάρχουν και δυσκολεύουν τόσο τον ηλικιωμένο όσο και τους φροντιστές αυτού. Βασικοί σκοποί των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας.  Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου αποτελεί δομή του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

Το πρόγραμμα Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 2023 και υλοποιείται από τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Δίοδος ΑμΚΕ”.

Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που το στελεχώνουν (δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και δύο Ψυχολόγοι) έχουν τη δυνατότητα:

– να βρεθούν και να ενεργήσουν στο πεδίο δράσης

– να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον κόσμο στον χώρο τους ή σε όποιο μέρος διαμένουν ή φιλοξενούνται και να προχωρήσουν στην καταγραφή υλικών και άλλων αναγκών

– να παρέχουν προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο του Νομού που εξασφαλίζει την τροφοδοσία τους από τις διαθέσιμες αποθήκες τροφίμων και αναγκών

– να παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης δια ζώσης στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ (Μεταμορφώσεως 23Α, 38333 Βόλος) ή εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου (6936708485) ή διαδικτυακής πλατφόρμας (skype, viber, whats app, messenger).

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μέσω συνεδριών ατομικής θεραπείας προς τον γενικό πληθυσμό, κατοίκους νομού Μαγνησίας αποκλειστικά, με προτεραιότητα τους πλημμυροπαθείς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00 στο Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ ή στα τηλέφωνα 24210-31993 και 6936708485.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.