Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου

Την  Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ  της υπεύθυνης Νοσηλεύτριας κ. Ζαβού Μαρία του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου και  της  υπεύθυνης  κοινωνικού λειτουργού κ. Τάσιου Αποστολία  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Σκοπός της διασύνδεσης αποτέλεσε η πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας των δύο δομών καθώς και των απαραίτητων προϋποθέσεων ένταξης στα εν λόγω  προγράμματα ενώ παράλληλα, μοιράστηκε κι έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

Δεδομένου του ότι, η οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία έχουν οδηγήσει πολλές οικογένειες στην αναζήτηση δομών για των κάλυψη των βασικών τους αναγκών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνιστά Δομή παροχής βασικών αγαθών διαβίωσης στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Βόλου, οι οποίες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή/και αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα.

Αναφορικά με το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου φιλοξενούνται άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των κοινωνικών φορέων και η παραπομπή ατόμων που χρήζουν βοηθείας, κρίνονται ζωτικής σημασίας για την προώθηση μίας αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου: 2428078182

Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου: 2421055156

 

Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.