Δικτύωση του Ξενώνα Αστέγων και του Κέντρου Υγείας Βόλου

Στο πλαίσιο της επίτευξης καλής συνεργασίας και αμφίδρομης ενημέρωσης μεταξύ των φορέων, πραγματοποιήθηκε δικτύωση μεταξύ του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και του Κέντρου Υγείας Βόλου στις 14/10/2021. Η δικτύωση έλαβε χώρα στο  Κέντρου Υγείας Βόλου όπου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ κ.  Χάλαρη Σοφία, η Προϊσταμένη  του Υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Βόλου, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, κα Αναγνώστου Παρασκευή, καθώς και η Νοσηλεύτρια του Ξενώνα Αστέγων Βόλου κα Βασιλειά Χαρίκλεια .

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση,  ήταν η αναγκαιότητα διεξαγωγής ιατρικών εξετάσεων πριν την ένταξη ενός αστέγου στο Ξενώνα Αστέγων Βόλου, ως προϋπόθεση ένταξης  και η αμεσότητα ορισμού ραντεβού σε βασικές ειδικότητες ιατρών, όπως αυτή του πνευμονολόγου και του παθολόγου.

Η κα Αναγνώστου δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση του προβλήματος, τη  στήριξη και τη καλή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων με στόχο πάντα την κάλυψη των αναγκών των άστεγων συμπολιτών μας για τους οποίους η στέγαση αποτελεί προτεραιότητα. Επιπλέον, η κα Χάλαρη και η κα Βασιλειά ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους αστέγους καλύπτοντας τις ανάγκες τους για σίτιση και στέγη. Στη συνέχεια, δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του Ξενώνα και τα έντυπα με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη ενός αστέγου στη δομή. Ταυτόχρονα, τονίστηκαν  τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρονοβόρα διαδικασία συλλογής δικαιολογητικών και κυρίως των ιατρικών γνωματεύσεων.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου γνωρίζοντας την ήδη υπάρχουσα έλλειψη ιατρικού προσωπικού στους δημόσιους φορείς, η οποία εντάθηκε εξαιτίας της πανδημίας, εκτιμά ιδιαίτερα την προθυμία του Κέντρου Υγείας Βόλου και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τη μεριά των ιατρών, δείχνοντας περίσσεια ευαισθησία και την έμπρακτή στήριξη  τους στο έργο του Ξενώνα Αστέγων.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.