Δήλωση Νίκου Μόσχου αναφορικά με το θέμα του αντλιοστασίου στα “Αστέρια”

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Δημάρχου Βόλου σε τηλεοπτική εκπομπή, περί της επαγγελματικής του εμπλοκής στην υπόθεση των κατοίκων Αστέρια Αγριάς και τις διαμαρτυρίες τους για την κατασκευή αντλιοστασίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και δικηγόρος κ. Νίκος Μόσχος διευκρινίζει τα εξής:

Ουδέποτε η προηγούμενη δημοτική αρχή έλαβε απόφαση για την χωροθέτηση των αντλιοστασίων. Αυτή πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της μελέτης του συνολικού έργου από την ΔΕΥΑΜΒ. Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 1.8.2014 έλαβε την με αρ. 516/2014 απόφαση με την οποία χορήγησε άδεια εκσκαφής εργασιών σε κοινόχρηστο χώρο. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Περαιτέρω στη συγκεκριμένη υπόθεση, επί προεδρίας μου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις 24.7.2014 δεν λάβαμε σχετική απόφαση, ζητώντας οπωσδήποτε προηγούμενη γνωμοδότηση από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο το τότε Τοπικό Συμβούλιο δεν έλαβε κάποια απόφαση, επιλέγοντας στις 31.7.2014 να παραπέμψει το θέμα στο νεοεκλεγέν συμβούλιο. Σε κάθε δε περίπτωση και επί της ουσίας της υπόθεσης, το 2014 δεν υπήρχε ακόμη διαμορφωμένος ο εναλλακτικός χώρος τοποθέτησης του αντλιοστασίου δίπλα από τον περιφερειακό.

Περαιτέρω καθ’ όλη την επαγγελματική μου πορεία επί 15 χρόνια, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητήσει την επαγγελματική μου εντιμότητα και την ηθική μου ακεραιότητα. Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας μου ως αντιδημάρχου, μπορούσα να διακρίνω όπως και το έκανα, τα όρια μεταξύ των επαγγελματικών μου υποθέσεων και των συμφερόντων του Δήμου, για το λόγο αυτό ουδέποτε κατηγορήθηκα επί ηθικής ή άλλης βάσης από τον οποιοδήποτε. Ως εκ τούτου η προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, δεν βοηθάει στην επίλυση της διαφοράς με τους κατοίκους, αντίθετα αποπροσανατολίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.