Δήλωση Ξηρακιά για τη διένεξη ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ

Σε δήλωσή του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ηλίας Ξηρακιάς αναφέρει τα εξής:

“Ως πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής που αποκάλυψε και τεκμηρίωσε το μεγάλο σκάνδαλο ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη του θέματος που ανέλαβε να διαχειριστεί από το Σεπτέμβριο του 2014 η σημερινή Δημοτική Αρχή(ΔΑ).

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Δημάρχου η διαχείριση θέματος, όπως φαίνεται, έγινε και γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω

Το υβρεολόγιο που εκτοξεύεται κατά των προηγουμένων, σε κάθε ανακοίνωση της ΔΑ, είναι όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω ερωτήματα προπέτασμα καπνού για τη συσκότιση της υπόθεσης

Για το πραγματικό έργο, όπως αποδείξαμε και τεκμηρίωσε τόσο το ΤΕΕ όσο και η Επιτροπή μηχανικών της ΔΕΥΑΜΒ, καταβλήθηκαν στην ΕΡΓΗΛ 6 εκ. ευρώ επί πλέον του οφειλόμενου ποσού. Για την άρνηση του εργολάβου να επιστέψει τα χρήματα αυτά στη ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκε αγωγή αλλά δεν εκδικάσθηκε, όπως είχε ορισθεί το Φεβρουάριο του 2015, διότι την απέσυρε και την επανακατέθεσε, τρείς –τέσσερες φορές τα τελευταία τρία(3) χρόνια, η νέα ΔΑ, για να κάνει διαπραγματεύσεις όπως δήλωσε στο ΔΣ Βόλου(Οκτώβριος 2014).

Το Δεκέμβριο του 2017, που είχε οριστεί η εκδίκαση της αγωγής, ζητήθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ νέα αναβολή για να εκδικαστεί τελικά το Απρίλιο του 2018 αλλά δεν έχουμε ακόμη απόφαση. Αποδεικνύεται όμως σήμερα ότι με την αγωγή που εκδικάστηκε η ΔΕΥΑΜΒ δεν διεκδικεί πλέον το σύνολο των αχρεωστήτως καταβληθέντων (6 εκ έντοκα από το 2007) αλλά ένα μέρος, περίπου το 70%.

Αμείλικτα ερωτήματα

Με ποιά εντολή έγινε αυτό; Υπάρχει υπηρεσιακό έγγραφο των μηχανικών της ΔΕΥΑΜΒ που αναμορφώνει τις αξιώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης; Είναι μήπως προϊόν της διαπραγμάτευσης της ΔΑ; Γιατί έγιναν όλες αυτές οι αναβολές εκδίκασης της αγωγής που έδωσαν τελικά τη δυνατότητα στην ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει πρώτη αυτή και όχι η ΔΕΥΑΜΒ σε κατασχέσεις των «οφειλομένων» για επιμετρήσεις που δεν παραλήφθηκαν;

Οι βολιώτες περιμένουν απαντήσεις και όχι άλλες ύβρεις συσκότισης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ανερευνήσουν το θέμα σε βάθος.

Ηλίας Ξηρακιάς π. Αντιδήμαρχος
Πρόεδρος της επιτροπής αποκάλυψης του σκανδάλου ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.