Δημήτρης Τσιμπανάκος: Προίκα και παρακαταθήκη η συμμετοχή 280.000 ανθρώπων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Οι πολίτες, έστειλαν σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αυτονομίας, ανανέωσης και ενότητας

Την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιμπανάκος που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, λέγοντας ότι το μήνυμα είναι το κόμμα να διατηρηθεί και να πάει δυναμικά στην επόμενη μέρα που είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Τόνισε πως ως Κίνημα Αλλαγής και ως ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι για την μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία από τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, στην Ελλάδα και στη Μαγνησία.

“Πολύ ευχάριστο γεγονός η συμμετοχή. Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας είχαμε μία αύξηση της τάξεως του 20% και αυτό θεωρώ ότι είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη και προίκα για την επόμενη μέρα, η συμμετοχή στις εκλογές των 280.000 ανθρώπων”, επεσήμανε ο κ. Τσιμπανάκος και συμπλήρωσε ότι οι ανοιχτές διαδικασίες που έχει καθιερώσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μια 20ετία, έχουν στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία και η κοινωνία μπορεί να κάνει τις επιλογές της.

“Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχασε την ισχύ του, όπως απ΄ ότι φαίνεται, με αυτά τα νούμερα που είδαμε στις εκλογές και τους 3.500 συμπολίτες στη Μαγνησία που ψήφισαν, νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα”, εκτίμησε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε πως οι ψηφοφόροι, οι πολίτες που συμμετείχαν χθες μαζικά στις κάλπες 270.000 σε όλη την Ελλάδα έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αυτονομίας, ανανέωσης και ενότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδικασίες  θα ολοκληρωθούν όπως προβλέπονται από το καταστατικό του κόμματος, όμως τα πολιτικά μηνύματα είναι ξεκάθαρα.

“Θεωρώ ότι αυτό το αποτέλεσμα, είναι μία δουλειά που έγινε από όλους τους υποψηφίους δεν αφορά μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όλοι έχουν συμμετάσχει, έχουν προσφέρει και είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα το οποίο καλούμαστε με ευθύνη και με βάση την παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά να διατηρήσουμε και να το πάμε δυναμικά στην επόμενη μέρα για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού”, είπε.

Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε ότι η βούληση των πολιτών και της βάσης της παράταξης, είναι ξεκάθαρη και θα γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα, ενώ εκτίμησε ότι σημαντικότερο όλων είναι η διαχείριση του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που ψήφισαν και δεν πρέπει να απογοητευτούν.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, τις χαρακτήρισε ως εργαλεία επισημαίνοντας πως  “υπάρχει ένα καθεστώς που διέπει τις δημοσκοπήσεις και τις εταιρίες. Σίγουρα προβληματίζουν αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όσον αφορά στο αποτελέσματα, αν και η διαδικασία δεν είχε απόλυτα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να έχουν μια απόλυτη εικόνα συγκρίσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μαζική συμμετοχή”.

Αναφορικά με τη δήλωση του υποψηφίου Α. Λοβέρδου, που ήταν σε πρώτο ενικό, ο κ. Τσιμπανάκος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ιστορία, τα στελέχη του έχουν εμπειρία και η παρουσία όλων τιμά την παράταξη, τιμά την ενότητα και την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι όλοι μαζί την επόμενη μέρα θα προχωρήσουν μπροστά, ένα οργανωμένο σχέδιο, με ένα οργανωμένο κόμμα, με ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο θα ακουμπήσει ξανά τους ανθρώπους,  που παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, είχε δίπλα του, δηλαδή στους μη προνομιούχους Έλληνες κάθε γενιάς, τους νέους, τις δυναμικές ηλικίες, τα περήφανα γηρατειά, αλλά με αλήθεια και με προοδευτικό πρόσημο.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.