Δημήτρης Βασιλείου: “Οι επιχειρήσεις στον Βόλο τήρησαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων”

Σε συνεννόηση με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

Η κακοκαιρία “Ελπίς” αποτέλεσε φόβο και για τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια του Βόλου, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Δημήτρης Βασιλείου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συνεννόηση με τους εργοδότες, συνεργάστηκαν και σε όλους τους χώρους εργασίας πάρθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν ασφαλείς στο σπίτι τους, μετά το πέρας της εργασίας τους.

“Οι συνάδελφοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία είχαν κάνει πολύ σωστά τη δουλειά τους, είχαν μιλήσει με τις διευθύνσεις επιχειρήσεων γιατί οι συνθήκες ήταν δύσκολες για όλους. Μεγάλο ποσοστό αποχώρησε νωρίτερα υπό τον φόβο να υπάρξουν προβλήματα. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά και το ευτύχημα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζομένους”, επεσήμανε ο κ. Βασιλείου προσθέτοντας ότι στους εργαζόμενους προσφερθήκαν τα βασικά είδη διατροφής κι εκεί που υπήρχαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπήρχε το ελαστικό ωράριο του δεκαλέπτου, να μπαίνουν να ζεσταίνονται και να επιστρέφουν στην εργασία τους.
“Το ευτύχημα ήταν ότι σε μια δύσκολη μέρα, όλες οι επιχειρήσεις ήρθαν σε συνεννόηση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι γύρισαν ασφαλείς στα σπίτια τους”, σχολίασε ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΒ.

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει πάγια εντολή στις επιχειρήσεις για λήψη μέτρων όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα είτε τον χειμώνα, είτε το καλοκαίρι και τα πρωτοβάθμια σωματεία ενημερώνονται συνεχώς για να μην υπάρχουν προβλήματα. Χθες , συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων Σωματείων, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, επικοινωνούσαν με το ΕΚΒ που βρίσκονταν σε επιφυλακή, προκειμένου να λύσουν τυχόν απορίες και επικοινωνία υπήρξε άριστη, γι’ αυτό και όπως τόνισε ο ίδιος, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.