Δημοψήφισμα για το RDF και SRF στον Βόλο

Οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, συνέλευση στο θεατράκι του Αναύρου. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν η «Δημιουργία του μονοπατιού της αισιοδοξίας» και η «κατάθεση αιτήματος στον Δήμο Βόλου για δημοψήφισμα».
Για το πρώτο θέμα έχει γίνει ήδη χάραξη του μονοπατιού συζητήθηκε η διαμόρφωσή του. Το μονοπάτι ξεκινά μέσα από την πόλη στη γωνία του κολυμβητηρίου και καταλήγει στα συρματοπλέγματα της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Το μονοπάτι θα καθαριστεί, θα σηματοδοτηθεί, ενώ θα μπουν και ενημερωτικά μηνύματα. «Κάποτε αισιοδοξούμε ότι θα φθάσει στην παραλία της ΑΓΕΤ και θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο χωρίς καύση σκουπιδιών. Στην υλοποίηση θα συμμετέχει και η καλλιτεχνική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ» όπως τονίστηκε.
Για το δεύτερο θέμα έχει αποφασιστεί να κατατεθεί αίτημα προς τον Δήμο Βόλου για διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος με τα εξής ερωτήματα:
• Συμφωνείτε με την καύση RDF, SRF ή άλλων καυσίμων από απορρίμματα στο εργοστάσιο της Lafarge (ΑΓΕΤ) που βρίσκεται στον Βόλο;
• Συμφωνείτε με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων και την παραγωγή δευτερογενούς καύσιμου (SRF) για καύση στην τσιμεντοβιομηχανία από τον Δήμο Βόλου;
• Συμφωνείτε με τη δημιουργία μονάδας υγροποιημένου αερίου (LNG) στα όρια του Δήμου Βόλου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.