Δήμος Βόλου: Από τις 1061 αιτήσεις πλημμυροπαθών αποζημιώθηκαν μόνο οι 159!

Μέχρι στις 22 Απριλίου ο Δήμος Βόλου έστελνε λάθος έγγραφα στο Υπουργείο για τις αποζημιώσεις

Μόλις 159 είναι οι πλημμυροπαθείς στον Δήμο Βόλου σε σύνολο 1061 αιτήσεων που έλαβαν αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Elias, όπως ειπώθηκε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και μάλιστα η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Καντόλα αποκάλυψε ότι μέχρι και στις 22 Απριλίου ο Δήμος έστελνε έγγραφα στο Υπουργείο, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές αυτά που έστελνε ήταν ελλιπή και με σωρεία λαθών.

 

Η κ. Καντόλα σε ερώτησή της ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών από τον Elias στον Δήμο Βόλου σημειώνοντας ότι υπήρχε σωρεία λαθών στα έγγραφα που έστελνε ο Δήμος Βόλου στο Υπουργείο, προκειμένου να εκταμιευτούν πάνω από 950.000 ευρώ και μάλιστα τελευταία φορά στις 22 Απριλίου στάλθηκε το τελευταίο έγγραφο του Δήμου Βόλου στο Υπουργείο και αυτό ήταν σε αντίγραφο αντί για πρωτότυπο.

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τόρης που ανέφερε ότι το τελευταίο έγγραφο που έστειλε ο Δήμος, ενώ το Υπουργείο το παρέλαβε, ακόμη το …ψάχνει. «Δεν τα κάνει όλα σωστά το Υπουργείο και όλα λάθος ο Δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόρης.

Σε ότι αφορά στους πλημμυροπαθείς που έχουν αποζημιωθεί για την κακοκαιρία Elias ανέφερε ότι κατατέθηκα 1061 αιτήσεις, αποζημιώθηκαν οι 159 και εκκρεμούν 902. «Εάν δεν δώσει το Υπουργείο λεφτά πως να τα δώσουμε;» είπε ο αντιδήμαρχος και σημείωσε ότι έως 20/12/2023 είχε δοθεί στον Δήμο Βόλου το ποσό των 400.000 ευρώ ποσό που δόθηκε στους 159 πλημμυροπαθείς.

Αναφορικά με τα κριτήρια, τα οποία ξεχώριζαν αυτούς που πήραν από εκείνους που δεν έλαβαν, τονίστηκε ότι η διαδικασία αφορά την πλημμύρα του Elias, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι όσοι έλαβαν αποζημίωση από τον Daniel δικαιούνται το 50% της αποζημίωσης από τον Elias. Ειδικότερα, προωθήθηκαν αυτοί που επλήγησαν για πρώτη φορά από τον Elias και δεν είχαν πληγεί από τον Daniel, για να μην μένουν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου, έως ότου γίνουν οι διασταυρώσεις για το ποιοι δικαιούνται ολόκληρης αποζημίωσης και ποιοι το 50%.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.