Να παραμείνουν οι πεζοναύτες στον Βόλο

Δεσμεύθηκαν Δήμαρχος Βόλου και 14 υποψήφιοι Βουλευτές

Σε “διχασμένη προσωπικότητα” παραπέμπει η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Μπέου, αφού με την αποψινή εκδήλωση – σόου που έστησε προεκλογικά ουσιαστικά ζήτησε την αναίρεση προηγούμενης απόφασης που έλαβε η ίδια το 2015, με την οποία εγκρίθηκε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης που αποδίδει διαφορετικές χρήσεις αξιοποίησης για την περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται στο «Στ.Γεωργούλα».

Σε μια καθόλα λαϊκίστικη και με σαφή πρόθεση να παρέμβει προεκλογικά στα πολιτικά πράγματα, ενέργεια, ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε τη δημόσια δέσμευση των υποψήφιων Βουλευτών των κομμάτων που παρέστησαν, ότι θα δώσουν αγώνα για να μην απομακρυνθεί από τη Ν. Ιωνία η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου, έδωσαν σήμερα 14 υποψήφιοι βουλευτές πολλών κομμάτων, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, «πειθαρχώντας» στη βούληση του δημάρχου Αχ. Μπέου, να το κάνουν μπροστά στο λαό, για να μην μπορούν να υπαναχωρήσουν μετά τις εκλογές.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι της Ν. Ιωνίας και όχι μόνο, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και ανταποκρίθηκαν βουλευτές κυρίως της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και μικρότερων κομμάτων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου απαξίωσε τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ , αντιστράτηγο ε.α. και νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Αποστολάκη, λέγοντας ότι οι χθεσινές του δηλώσεις από το Στεφανοβίκειο ήταν άτοπες και άκαιρες, γιατί είναι απερχόμενος από τη θέση που κατέχει και τον «χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Για τη συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πολιτικό σκοπό, αλλά να σταλεί ένα μήνυμα με τη δέσμευση των υποψηφίων βουλευτών που βρέθηκαν, ότι θα προσπαθήσουν για τον τόπο τους, γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή τους και η παρουσία της στρατιωτικής ομάδας στην περιοχή είναι πολύ κομβική, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την αποτρέψουμε. Ουδεμία αναφορά ωστόσο δεν έγινε για τη δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι θα ληφθεί μέριμνα για να μη μείνει η πόλη χωρίς στρατιωτική παρουσία και να μη χαθούν οικονομικοί πόροι για την περιοχή.

Ομοθυμία να μείνει στη Ν. Ιωνία

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ανέβηκαν στο βήμα 14 υποψήφιοι βουλευτές, που δεσμεύτηκαν δια μικροφώνου να αγωνιστούν για να παραμείνει στη Ν. Ιωνία το στρατόπεδο Γεωργούλα, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «κοίμισε» την πόλη μετά την απόφαση αναστολής του σχεδιασμού για μεταφορά, μετά τη συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου στο Μεταξουργείο και δούλεψε παρασκηνιακά για τη μεταφορά, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ακόμη ότι κανένας σχεδιασμός δεν επιβάλλει τη μεταφορά της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην Αττική, πολύ δε περισσότερο τη διάσπασή της σε Αυλώνα και Σαλαμίνα και δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για να παραμείνει στην περιοχή, που αποτελεί πνοή για την τοπική οικονομία.

Σύνθημα για «μαύρο»…

Μετά τις ομιλίες των υποψηφίων, ο Αχ. Μπέος ζήτησε από τον κόσμο να θυμηθεί αυτά τα τέσσερα χρόνια ποιοι τους υποσχέθηκαν και τους είπαν ψέματα και συμπλήρωσε ότι «εάν νομίζετε ότι για άλλη μια φορά ότι αυτοί που στέλνετε στο κοινοβούλιο πάνε για να βολέψουν τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς, ξαναστείλτε τους. Εάν όμως του στέλνετε για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πόλης, κοιτάξτε ποιοι λείπουν σήμερα»…

Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει ονομαστικά τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ, που απουσίαζαν, αρχής γενομένης από τις υφυπουργούς, ενώ στο τέλος κάθε ονόματος προέτρεπε τους συγκεντρωμένους να ρίξουν «μαύρο» και πολλοί ήταν αυτοί που αποδοκίμαζαν.

«Δεν χρειάζονται γιουχαΐσματα, αλλά στις 7 του Ιούλη, να τους τιμωρήσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα πολιτικά κόμματα, ο δήμαρχος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και ανθρώπους που θα στηρίξουν τα συμφέροντα του τόπου, της πόλης μας και της πατρίδας, «δείχνοντας» με τον τρόπο του, προς την κατεύθυνση όσων παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.