Δημοτικό Συμβούλιο: Μπέος κατά μειοψηφιών για την κριτική

Είπε ότι δεν θα ανεχτεί και δεν θα αφήσει αναπάντητες προκλήσεις

Κατά των παρατάξεων των μειοψηφιών στράφηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, με αφορμή κριτική που άσκησαν τις προηγούμενες μέρες με ανακοινώσεις τους για διάφορα ζητήματα, ενώ διαμήνυσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα ανεχτεί και δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις και ζήτησε από τους επικεφαλής να διεκδικήσουν πράγματα για την πόλη αν θέλουν να προσφέρουν.

Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Α. Μπέος δήλωσε, απευθυνόμενος προς την κα Καπούλα, ότι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα εγράφησαν περί ψεύτικων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για χρησιμοποίηση των χρημάτων του ΤΕΕ στην προεκλογική της εκστρατεία, οφείλει να δώσει εξηγήσεις, από πλευράς ηθικής ή να παραιτηθεί.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» για το Μουσείο της Αργούς και για το που θα βρει χρηματοδότηση ο Δήμος, ο Αχ Μπέος επανέλαβε ότι θα διεκδικήσει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή το ΕΣΠΑ και αν δεν βρεθούν θα γίνει με χρήματα των δημοτών, όπως το γκαράζ της Φιλελλήνων ή το Δημοτικό Θέατρο.

Νέο ραντεβού για το Μουσείο
«Πρόσφατα κάναμε επίσκεψη στην υπουργό Πολιτισμού και κλείσαμε νέο ραντεβού για τις 30 του μήνα. Αντί να ζητήσετε να έρθετε να συμβάλλεται να δοθεί λύση, κάνετε κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες τις παρατάξεις στο ραντεβού με την υπουργό, ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει το Μουσείο της Αργούς. «Εγώ δεν έχω αλισβερίσια και συναλλαγές. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνει άλλη αλλαγή στα Νομικά Πρόσωπα. Αυτοί είμαστε, δεν κοιτάμε τα κομματόσκυλα όπως εσείς», τόνισε.

Δεν θα κοπεί το νερό στα σχολεία
Σε σχέση με τις επιστολές της ΛΑΣ για το θέμα του νερό στα σχολεία, ο Α. Μπέος είπε ότι τα σχολεία δυστυχώς δεν πληρώνουν το νερό και θεωρούνται μεγαλοοφειλέτες, ενώ διαβεβαίωσε ότι το νερό δεν πρόκειται να κοπεί σε κανένα σχολείο, όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να στείλουν ειδοποιητήρια, καθώς αυτό προβλέπει ο νόμος.
Σχετικά με τα παλιά κτίρια και τα κοντέινερ στα σχολεία, ο δήμαρχος είπε ότι ντρέπεται που στην πατρίδα μας υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε τέτοιες συνθήκες και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει πρόγραμμα για τις ανάγκες που υπάρχουν και έφερε ως παράδειγμα τη διεκδίκηση μέσω «Φιλόδημου» 1,8 εκ. € για το 26ο Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο έγινε ένσταση με το αιτιολογικό ότι το κτίριο είναι διατηρητέο και πρέπει να μείνει έτσι.

Οι μειοψηφίες
Ο Ιάσων Αποστολάκης τόνισε ότι δεν είναι κακό μια δημοτική κίνηση να επισημαίνει ότι πρέπει να τρέξει ένα θέμα. «Δεν χρειάζονται νεύρα και εντάσεις για να δημιουργούμε εντυπώσεις», είπε.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η παράταξη έδωσε αγώνες για το Μουσείο της Αργούς, το Δημοτικό Θέατρο και βοήθησε να έρθει στη Βουλή το θέα της ΕΡΓΗΛ, ενώ τόνισε ότι θα αντιδράσει αν ο Δήμος τολμήσει να δώσει την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς με ΣΔΙΤ, για να το εκμεταλλευτεί ιδιώτης.
«Ας βρούμε τα χρήματα και θα δούμε πως θα γίνει. Δεν θα έρχεται το ΠΑΜΕ να κάνει απεργίες για να φεύγουν οι τουρίστες», ήταν η απάντηση του Αχ. Μπέου.

Ζαχείλας κατά Καπούλα
Κατά της επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυς Καπούλα επιτέθηκε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βασίλης Ζαχείλας, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά την ανάγνωση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του, του πρακτικού της παράταξης «Βόλος – Έξυπνη Πόλη», σύμφωνα με το οποίο διαγράφονται από την παράταξη οι κ.κ. Βασίλης Ζαχείλας και Σόνια Χαρανά και τη δήλωση της δεύτερης.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι «αυτά που γίνονται στην πόλη μας είναι καραγκιοζιλίκια. Αντί με τέτοιο ποσοστό για τέτοια ήττα να εξαφανιστεί από παντού μας βγάζει στις εφημερίδες. Έχω ανάγκη από διαφήμιση εγώ; Με γνωρίζει όλη η Ελλάδα με οκτώ παγκόσμια Θα έπρεπε να ντρέπεται».

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σχολιάζοντας δήλωσε ότι «αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις από πλευράς ηθικής στον βολιώτικο λαό ή να παραιτηθείτε, δηλαδή αν ισχύουν ότι χρησιμοποιούσατε ψεύτικα προφίλ και χρήματα από το ΤΕΕ για τον προεκλογικό σας αγώνα και ηθικά οφείλετε να δώσετε απαντήσεις».
«Δήμαρχε έχεις μεγάλη παράταξη και θα ‘χεις πολλές σκοτούρες. Σέβομαι και την ηλικία σου μην κουράζεσαι καθόλου με την δική μας παράταξη», ήταν η απάντηση της Νάνσυς Καπούλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.