Δώδεκα θέσεις μακροχρόνια ανέργων στον Δήμο Βόλου

Αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για την έγκριση συνολικά 12 θέσεων απασχόλησης διαφόρων ειδικοτήτων, μέσω του Προγράμματος επιχορήγησης 8500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή στη σημερινή της δια ζώσης συνεδρίαση.
Στην εισήγηση προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρεται ότι η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα αποβεί προς όφελος μιας μεγάλης ομάδας συμπολιτών μας που βρίσκονται πλησίον της ολοκλήρωσης του εργασιακού τους βίου και επιδιώκουν την απασχόλησή τους προκειμένου να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, παράλληλα δε, θα είναι μία σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Οι ειδικότητες των 12 ατόμων που ζητά ο Δήμος από τον ΟΑΕΔ είναι 4 ΥΕ εργάτες καθαριότητας εξωτερικών χώρων για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, έναν ΥΕ εργάτη καθαριότητας εσωτερικών χώρων για τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, τέσσερις ΥΕ γενικών καθηκόντων, έναν ΤΕ Διοικητικού και Διοικητικού/Οικονομικού, έναν ΔΕ Διοικητικού για τη Διεύθυνση Οικονομικών και έναν ΠΕ Διοικητικού, για τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών.

Η επιτροπή ενέκρινε την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την προμήθεια τροφίμων και μεταφορά αυτών στους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Πρόκειται για ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μωρονάντηλα και εμφιαλωμένα νερά, συνολικού ποσού με τα συσκευασία και τα μεταφορικά 5.282,25 € με ΦΠΑ.

Επίσης, εγκρίθηκε η προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση στα ΕΛΤΑ την αποστολή ειδοποιητηρίων του Δημοτικού Ταμείου, που αφορά την αποστολή 20.000 ειδοποιητηρίων προς οφειλέτες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, αντί ποσού 49.000 €.

Η επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού «Εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 73.122,80 € και κατακύρωσε δύο αναδόχους που εμφανίστηκαν στον διαγωνισμό, ενώ η υπηρεσία τονίζει ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για το Άρθρο 3 ‘’Μηχανικός εκσκαφέας – φορτωτής (τύπου JCB) 4X4 με ανοιγόμενο εμπρός κάδο’’, καθώς και για το Άρθρο 5 ‘’Διαμορφωτήρας (Γκρέιντερ)’’, του προϋπολογισμού της διακήρυξης.

Η επιτροπή αποδέχτηκε τη δωρεά ενός φορητού γερανού με υπομασχάλια για ανύψωση έως 150 kgr από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, καθαρής αξίας 5.050 € για τις ανάγκες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Τέλος, εγκρίθηκε η προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την «Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου» σε δεκαεξάωρη βάση καθημερινώς από Δευτέρα ως Παρασκευή και 24 ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες για το χρονικό διάστημα από 01-10-2021 έως 30-11-2021, σε εταιρία με έδρα τη Λάρισα αντί ποσού 9.999,16 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.