ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ: «Στημένη» ανάθεση σε μιντιάρχη

Ο σημερινός πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Ζέρβας (κέντρο) με τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Βλιώρα (δεξιά) και τον δημοτικό εργολάβο με πληθώρα απευθείας αναθέσεων από τον δημοτικό οργανισμό Γιώργο Ραΐδη, στο πάρτυ της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου για τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου 2019, στον Ίσαλο.
Έκανε «πρόσκληση» ενδιαφέροντος σε δύο εταιρίες συγγενών

Συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ο τρόπος λειτουργίας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ υπό την προεδρία σήμερα του Ανδρέα Ζέρβα. Ο δημοτικός αυτός οργανισμός που έχει αποτελέσει μηχανισμό εξυπηρέτησης εργολάβων φίλων της δημοτικής αρχής Μπέου επί διοίκησης Βλιώρα, συνεχίζει ακάθεκτα υπό τη νέα διοίκησή του να εξυπηρετεί συμφέροντα που βοηθούν στην διαμόρφωση ενός φιλικού επικοινωνιακού περιβάλλοντος, αναθέτοντας με αμφιλεγόμενες διαδικασίες, εργολαβίες σε επιχειρήσεις ΜΜΕ. Τελευταίο παράδειγμα η ανάθεση στο τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας για την δορυφορική μετάδοση της τελετής φωταγώγησης της πόλης την ερχόμενη Τρίτη. Όπως προκύπτει από την ανάρτηση στη «Διαύγεια», ο δημοτικός οργανισμός για την συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνθηκε σε δύο εταιρίες με έδρα την Καρδίτσα. Η μία είναι ιδιοκτήτρια τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλίας και η άλλη επιχείρηση που εκδίδει καθημερινή εφημερίδα στην Καρδίτσα. Το ερώτημα που γεννάται σε κάποιον υποψιασμένο πολίτη είναι αν μια εφημερίδα διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή για να μεταδώσει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός όπως η φωταγώγηση της πόλης του Βόλου. Για τον τηλεοπτικό σταθμό δεν υπάρχει αμφιβολία πως τη διαθέτει. Ως μη όφειλε όμως οργανισμός, καθώς θα μπορούσε να κάνει απευθείας ανάθεση στον τηλεοπτικό σταθμό και να παραμείνει εντός πλαισίου του νόμου, προκειμένου να δημιουργήσει σε τρίτους πλασματική εικόνα ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη ανάθεση, παρουσίασε προσφορές από δύο επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων όμως συνδέονται συγγενικά. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού η «Μαγνησία» είχε αποκαλύψει τη «φάμπρικα» απευθείας αναθέσεων σε εργολάβο του Βόλου, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονταν να «ανταγωνίζεται» τη σύζυγό του για συγκεκριμένες εργολαβίες. Όπως γίνεται κατανοητό και μετά από τόσες άλλες υποθέσεις που έχει αποκαλύψει η «Μαγνησία» ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια προς όλες τις επιχειρήσεις, πρωτίστως της Μαγνησίας και κατ’ επέκταση όλης της ελληνικής επικράτειας στην οποία μπορεί να απευθύνεται για υπηρεσίες που αναζητά. Προϋπόθεση βέβαια για τον οργανισμό είναι να δίνει προτεραιότητα στις Βολιώτικες επιχειρήσεις και μόνο στην περίπτωση που είναι οικονομικό ασύμφορο είναι τεχνικό αδύνατο, να καταφεύγει σε επιχειρήσεις εκτός νομού.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο τρόπο εμφάνισης πλασματικού ανταγωνισμού σε πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ είχε γίνει με άλλο επιχειρηματία των ΜΜΕ. Τον Δεκέμβριο του 2018 ο οργανισμός είχε ζητήσει προσφορές προσκάλεσε δύο εταιρίες να υποβάλλουν προσφορές για εκτύπωση 20.000 διαφημιστικών φυλλαδίων για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου «Εποχή των Παγετώνων. Η μία εκ των δύο εταιριών που φέρονται να υπέβαλαν προσφορά όμως έχει πτωχεύσει από τον Φεβρουάριο του 2012 και συνεπώς ούτε προσφορά θα μπορούσε να καταθέσει, ούτε και να εκτελέσει οποιαδήποτε προμήθεια. Η ανάθεση τελικά δόθηκε σε εταιρία του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη.

«Φούσκωσε» ο λογαριασμός από πέρυσι

Αξιοσημείωτο πάντως στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι από πέρυσι το κόστος για τις ίδιες υπηρεσίες που παρείχε η εταιρία φέρεται να πολλαπλασιάστηκε. Όπως προκύπτει πάλι από στοιχεία που είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια», το 2018 για την δορυφορική μετάδοση της τελετής φωταγώγησης της πόλης ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός είχε χρεώσει 1.500 ευρώ, ενώ το κόστος για φέτος ανέρχεται στα 4.340 ευρώ, προκαλώντας εύκολα ερωτήματα για το που μπορεί οφείλεται η μεγάλη αυτή απόκλιση.

Μονόλογος Ζέρβα στον σταθμό του μιντιάρχη

Να σημειώσουμε εδώ ότι εντελώς συμπτωματικά ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ εμφανίστηκε χθες σε εκπομπή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, μονολογώντας για τις επιτυχίες της Δημοτικής αρχής Μπέου, αποσπώντας και τα εύσημα του παρουσιαστή που συναινούσε στα όσα έλεγε ο κ. Ζέρβας. Δεν παράλειψε βέβαια να καταφερθεί με χυδαίες εκφράσεις, κατά τα πρότυπα του πολιτικού του μέντορα Αχιλλέα Μπέου, κατά δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική.

Ζέρβας και Ραΐδης γιορτάζουν για τη νίκη του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές και έχουν κάθε λόγο γι’ αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.