Δωρ. Κολυνδρίνη: Άδικο και ακατανόητο να μεταφερθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας στο νέο Υπουργό Άμυνας

Ως άδικο και ακατανόητο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με επιστολή της προς τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Αφού του μεταφέρει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και του πολιτικού προσωπικού του στρατοπέδου, επισημαίνει ότι |αυτό θα αποτελέσει ισχυρό κτύπημα για την πόλη και το νομό, από όποια πλευρά και αν εξεταστεί», ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης άλλων στρατοπέδων, με αυτά του Βόλου.

Η Επιστολή

Κύριε υπουργέ

Αρχικά να σας ευχηθώ συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας του Βόλου, αλλά και την αγωνία στελεχών και πολιτικού προσωπικού του Στρατοπέδου, με αφορμή την πληροφορία που διέρρευσε για ειλημμένη απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας από το Βόλο στον Αυλώνα.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει ένα ηχηρό χτύπημα για την πόλη του Βόλου και το Νομό Μαγνησίας από όποια πτυχή και αν το εξετάσετε. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι το μεγαλύτερο στο Βόλο και η μεταφορά του θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Βόλου και δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ως έμβλημα φέρει την Αργώ.
Μια τέτοια απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης γενικότερα, μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και στην τοπική κοινωνία, αλλά και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν και διαμένουν στο Βόλο. Μας προκαλεί όμως και πολλά ερωτηματικά αυτή η ξαφνική απόφαση της μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας. Μία τέτοια απόφαση δεν μπορεί να παρθεί χωρίς να ερωτηθούν οι τοπικοί φορείς και χωρίς να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν τον τόπο. Είναι άδικο και ακατανόητο.
Η πόλη του Βόλου και ο Νομός Μαγνησίας δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κλονίσει σοβαρά όλο τον οικονομικο–κοινωνικό ιστό του Νομού μας. Χίλια περίπου άτομα, στελέχη, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, χωρίς να συνυπολογίσουμε και τις οικογένειές τους, που καθημερινά δίνουν ζωή στην τοπική κοινωνία και οικονομία θα πρέπει να φύγουν από το Βόλο.
Σας ζητούμε να δείτε ξανά το θέμα της μεταφοράς της 32 Ταξιαρχίας από το Βόλο στον Αυλώνα, συνυπολογίζοντας τη ζημιά και τα προβλήματα που θα προκαλέσει μία τέτοια απόφαση, σε μια πόλη που έχει κλονισθεί ήδη αρκετά.
Τα αντεπιχειρήματα περί επιχειρησιακής διευκόλυνσης του στρατοπέδου γνωρίζουμε ότι δεν ισχύουν, καθώς η πόλη του Βόλου και λιμάνι διαθέτει και εύκολη πρόσβαση στο στρατόπεδο μπορεί να γίνει και η Δ/νση Αποβατικών Σκαφών μπορεί να ελλιμενίζεται στο λιμάνι του Βόλου.
Σας ζητούμε να εξετάσετε επίσης το ενδεχόμενο συγχώνευσης άλλων στρατοπέδων, με αυτά του Βόλου, η πόλη του οποίου βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, είναι εύκολα προσβάσιμη από όλες τις περιοχές της χώρας, διαθέτει εμπορικό λιμάνι και συγκαταλέγεται σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας.
Με τιμή,
Η Αντιπεριφερειάρχης
Δωροθέα Κολυνδρίνη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.