Δωρεά 1 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

Από τον Διεθνή Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών

Μία επιστολή έφτασε στις 14 Νοεμβρίου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, όπου εκφράζονταν η επιθυμία του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών IOCC μέσω του Διευθυντή Προγραμμάτων στην Ελλάδα Δρ. Πάνου Κατσαμπάνη, να προχωρήσει σε μια δωρεά υλικών ύψους… 1εκ. ευρώ!

Η αρχική αντίδραση του Διοικητή κ. Γιάννη Ντόκου ήταν να μείνει έκπληκτος και ταυτόχρονα να αναρωτηθεί εάν είναι αλήθεια ή φάρσα. Οι δωρεές στο Νοσοκομείο Βόλου είναι πολλές όμως το 1εκ. ευρώ σε υλικά και εξοπλισμό φάνταζε ποσό δυσθεώρητο. Η αρχική έκπληξη του Διοικητή εξελίχθηκε σε μεγάλη χαρά, καθώς μιλώντας με τον κ. Κατσαμπάνη, επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο όσα ανέφερε η επιστολή.
Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθόδοξων Χριστιανών με τον Διευθυντή Προγραμμάτων στην Ελλάδα κ. Κατσαμπάνη θα δωρίσει ένα κοντέινερ 40 ποδών με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, με το κόστος του να είναι 1εκ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Κατσαμπάνης δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει μία τόσο μεγάλη βοήθεια, καθώς όπως επεσήμανε μιλώντας στο magnesianews.gr συνεργάζεται με όλες τις Υ.ΠΕ της χώρας, ενώ μεγάλο έργο διέγραψε στην Β. Εύβοια με τη στήριξη 600 πυρόπληκτων οικογενειών, τη δωρεά δύο ασθενοφόρων και πολλών άλλων υλικών σε Κέντρα Υγείας.

Το κοντέινερ που θα φτάσει στο Αχιλλοπούλειο θα περιέχει από γάζες, μάσκες, αναπηρικά καροτσάκια, πατερίτσες και ό,τι άλλο υλικό είναι αναγκαίο σε ένα Νοσοκομείο με τις ποσότητες επίσης να είναι πολλές για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Η παράδοση του υλικού θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς το κοντέινερ έρχεται από την Αμερική, με τον κ. Κατσαμπάνη να είναι παρών στο Νοσοκομείο όταν αυτή θα παραληφθεί. Ήδη οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποδοχή αυτής της σημαντικής δωρεάς.

Εκτός όμως από το Νοσοκομείο Βόλου ο κ. Κατσαμπάνης στηρίζει ήδη και σχολεία του Βόλου, που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην πόλη για να παραδώσει εξοπλισμό στα 1ο & 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές, αλλά και στο 2ο ΓΕΛ.

Δημ. Παλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.