Δωρεά δύο ασθενοφόρων και εξοπλισμού στην αστυνομία ανακοίνωσε η ΕΒΟΛ

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος.
Ν.Πρίντζος: Ακόμη καλύτερη χρονιά το 2017 για την ΕΒΟΛ, που μπαίνει στις αγορές της νότιας Ελλάδας

Τη δωρεά δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου και του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και σημαντικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Μαγνησίας και της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος. Το κόστος της δωρεάς των δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων θα ανέλθει στις 120.000 ευρώ, ενώ για την αγορά εξοπλισμού που θα διατεθεί για τις ανάγκες της Αστυνομίας θα δαπανηθεί το ποσό των 35.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε και αυξήσεις στις τιμές που πληρώνονται, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Εισαγωγικά ο κ. Πρίντζος δήλωσε πως το 2016 ήταν μια καλή χρονιά για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ωστόσο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και για όλες τις κοινωνικές τάξεις, όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά. «Εύχομαι η καινούρια χρονιά να ξαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ προσθέτοντας παράλληλα πως «ο Συνεταιρισμός έχει υποχρέωση και καθήκον, να προσπαθήσει στο μέτρο που μπορεί, να βοηθήσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και το κοινωνικό σύνολο.»

Έτσι πέρα από τις υποτροφίες που δόθηκαν σε φοιτητές αγροτικών οικογενειών, και τις διατακτικές που δόθηκαν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αναξιοπαθούντες συμπολίτες, αλλά και τις ποσότητες γάλακτος που δίνονται στους Δήμους, το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Βόλου αποφάσισε να παρέχει αυξήσεις στις τιμές με βάση τις οποίες πληρώνονται η παραγωγοί για τα προϊόντα που πωλούν στον συνεταιρισμό.

Όπως είπε ο κ. Πρίντζος, οι αγρότες που παρέδωσαν το σιτάρι στον ΑΣ Βόλου θα πληρωθούν 19,5 λεπτά το κιλό (αύξηση 2 λεπτά) διότι όπως διαπιστώθηκε απ’ όλα τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως τα δημητριακά που παράγονται στην περιοχή μας, το σιτάρι είχε την χαμηλότερη τιμή. Αυτό θα έχει κόστος 95.000 ευρώ στον συνεταιρισμό
Επίσης για ολόκληρη την ποσότητα γάλακτος που έχουν δώσει στον συνεταιρισμό από την 1/7/2016 έως 30/11/2016, οι αγελαδοτρόφοι θα πληρωθούν ένα λεπτό/λίτρο παραπάνω (οι τιμές ήταν 40-43 λεπτά/λίτρο), ενώ οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πληρωθούν για το γίδινο βιολογικό από 87 από 85 λεπτά και 92 από 90 λεπτά/ λίτρο και το πρόβειο 1,04 από 1,02, για τη συνολική ποσότητα γάλακτος που παρέδωσαν μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016. Το κόστος των παραπάνω αυξήσεων είναι 120.000 ευρώ.

Ακόμη καλύτερη χρονιά το 2017

Η νέα χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη για την ΕΒΟΛ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, δεδομένου ότι από το νέο έτος έκλεισαν συμφωνίες με όλες τις μεγάλες αλυσίδες (ΑΒ Βασιλοπουλο, My Market, και Σκλαβενίτη) οι οποίες θα διοχετεύουν τα προϊόντα του συνεταιρισμού στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος η συνεργασία μας με τις αλυσίδες είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και όποια προβλήματα υπήρχαν έχουν όλα τακτοποιηθεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΕΒΟΛ κατέχει το 70% της αγοράς γάλακτος στην πόλη του Βόλου. Στην υπόλοιπη χώρα όμως υπάρχει μια υστέρηση στην Μακεδονία δεδομένου ότι στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες και οι καταναλωτές προτιμούν τα τοπικά προϊόντα.

Γάλα σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος τον Δεκέμβρη θα διατεθούν σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας 36 φιάλες γάλακτος ημερησίως σε κάθε Δήμο. Η ποσότητα αυτή διατίθεντο μέχρι πρότινος μόνο στους Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού.
«Ελπίζουμε του χρόνου να μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερα» δήλωσε ο κ. Πρίντζος τονίζοντας πως το ύψος των δωρεών και αυξήσεων που ανακοίνωσε ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.