Δωρεά καινούριου περιπολικού στη Ζαγορά από 74χρονη ομογενή επιχειρηματία

Το όχημα τύπου 4Χ4 παραδόθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Πραγματικότητα αποτελεί από σήμερα ένα καινούργιο περιπολικό αυτοκίνητο, αξίας περίπου 25.000 € (με φάρους και σειρήνες) δωρεάς μιας γυναίκας επαγγελματία στην Αμερική από τη Ζαγορά. Το νέο όχημα FORD 4X4 Ecosport Business TDIESEL), θα διευκολύνει τα μέγιστα τους αστυνομικούς της περιοχής, καθώς μπορεί να κινηθεί στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα και να φτάσει σε κάθε πολίτη στο ανατολικό Πήλιο.

Στην εκδήλωση βράβευσης που έγινε σήμερα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ζαγοράς, που ευχαρίστησε, μαζί με τους αστυνομικούς τη δωρήτρια, Αθανασία Παπούλια – Παρνέλλι, σε στιγμές συγκίνησης για την ίδια κι τον αμερικανό σύζυγό της.

Η 74χρονη δωρήτρια γεννήθηκε στη Ζαγορά, παιδί φτωχής οικογένειας με άλλες τέσσερις αδελφές. Σε ηλικία 7.5 ετών οι γονείς της έστειλαν στην Αθήνα, ως υπηρεσία μιας πλούσιας οικογένειας και μεγαλώνοντας, επειδή οι συνθήκες δεν ήταν καλές έφυγε μόνη της.
Μέχρι τα 17 της χρόνια δούλευε ως οικιακός βοηθός, ώσπου γνώρισε σε ένα πάρτι τον πρώτο της σύζυγο Ιταλικής καταγωγής που δούλευε για την Αμερικάνικη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Επί δικτατορίας προσφέρθηκε να την παντρευτεί και σε ηλικία 23 χρονών έφυγαν για την Αμερική. Εκεί αφού δούλεψε για 8 χρόνια στο Marriot μάζεψε αρκετά χρήματα και το 1984 αγόρασε μια κάβα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ουάσιγκτον, το οποίο πήγε πολύ καλά και της χάρισε ευημερία και την ευκαιρία να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς και τις αδελφές της.

Ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερος ο τόπος
Η δωρήτρια του αυτοκινήτου Αθανασία Παπούλια – Παρνέλλι, δήλωσε ότι αποφάσισε να δωρίσει το αυτοκίνητο γιατί έπρεπε να κάνει το σωστό που είναι να βοηθάει το χωριό της και την Ελλάδα, όπου μπορεί.
Η ίδια ζει 52 χρόνια στην Αμερική, είναι επαγγελματίας, αλλά έρχεται στη Ζαγορά 3-4 φορές το χρόνο.

«Δεν γνώριζα τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, αλλά πήγα να τους ευχαριστήσω για κάτι που τους είχα ζητήσει και είδα ότι τους έλειπε το αυτοκίνητο», τόνισε.

Η γυναίκα είπε ότι η Αστυνομία βοηθάει το κράτος και έχει μεγάλο σεβασμό γι’ αυτή και πρόσθεσε ότι όλοι οι αμερικανοί βοηθούν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, με δωρεές που γίνονται.

Η κα Παπούλια – Παρνέλλι έχει τέσσερις αδελφές και ανήψια, από τα οποία τα δύο σπούδασαν στην Αμερική και στο μήνυμά της που διάβασε στο αστυνομικό προσωπικό του Α.Σ. Ζαγοράς και όχι μόνο δήλωσε ότι έκανε αυτό που της είπε η καρδιά της και η συνείδησή της ως Ελληνίδα που χει στο εξωτερικό.
«Αγαπώ την Ελλάδα και τη Ζαγορά που γεννήθηκα και έκανα αυτό που μπορούσα για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι να γίνει ο τόπος καλύτερος», τόνισε.

Συνέχεια στην παράδοση των δωρητών
Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι η δωρεά του αυτοκινήτου στον Α.Σ. Ζαγοράς, είναι μεγάλης σημασίας, γιατί έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιο εξοπλισμό και, επιπλέον ξυπνάει το παρελθόν του χώρου, διότι στη Ζαγορά υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν, έβγαλαν κάποια χρήματα και δημιούργησαν εκκλησίες, δρόμους, βιβλιοθήκες και αυτό που ξέρουμε ως Ζαγορά.
«Η δωρεά της κας Παπούλια – Παρνέλλι, έρχεται σε συνέχεια της παράδοσης της Ζαγοράς και είναι ένα παράδειγμα του σήμερα ώστε να μπορέσουν όλοι να βοηθήσουν τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου», τόνισε.

Θερμές ευχαριστίες
Για μια μεγάλη μέρα για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος, λέγοντας ότι η κα Παρνέλλι δώρισε ένα αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Α.Σ. Ζαγοράς.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα καινούργιο και πολύ λειτουργικό αυτοκίνητο, με το οποίο οι αστυνομικοί θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια σε όλη την περιοχή ανατολικού Πηλίου και να είναι δίπλα τον κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.
Ο επικεφαλής της Δ.Α. Μαγνησίας ευχαρίστησε θερμά τη δωρήτρια και μετέφερε τις ευχαριστίες του νέου περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας, ταξίαρχου Αστ. Ματζιώκα, που λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Δωρεά περίπου 10 αυτοκινήτων
Συνολικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια έγινε δωρεά περίπου 10 αυτοκινήτων, καινούργιων και μεταχειρισμένων, περιπολικών ή συμβατικών, από ιδιώτες με αποτέλεσμα τη μερική ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.