Δωρεάν αρχιτεκτονικές περιηγήσεις σε βιομηχανικά κτήρια του Βόλου

Με το «Open House Volos Pop- up Event » αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το OPEN HOUSE Athens, συνεργάζονται για πρώτη φορά στον Βόλο, για το «OPEN HOUSE VOLOS POP-UP EVENT», ταξιδεύοντας έξω από τα όρια της πρωτεύουσας στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης.
Ως παράλληλη δράση του Οpen House Athens 2023 και με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), διοργανώνονται περιηγήσεις σε βιομηχανικά κτήρια του Βόλου, αύριο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης του Βόλου, με έμφαση στην αρχιτεκτονική. Με αφετηρία το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα του ΠΙΟΠ, το οποίο θα αποτελεί και το κέντρο ενημέρωσης της διοργάνωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ακόμα 8 ιστορικά κτήρια του Βόλου, να περιηγηθούν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους και να ενημερωθούν για την ιστορία τους και για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που τα κάνουν ξεχωριστά, συνθέτοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα της πόλης.
Αναλυτικότερα οι περιηγήσεις περιλαμβάνουν τα κτήρια: Μηχανουργείο Παπαρήγα, Καπνοβιομηχανία Ματσάγγου και Καπναποθήκη Παπαστράτου (σήμερα στεγάζουν τα τμήματα Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, το Τμήμα Οικονομικών και την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας), Καπναποθήκη Σπίρερ (σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, τη Βιβλιοθήκη και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου), Υφαντουργείo Μουρτζούκου (σήμερα στεγάζει την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Σχολείο 2ης ευκαιρίας του Δήμου Βόλου), Μεταξουργείο Ετμεκτζόγλου (σήμερα στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου Βόλου), Καπναποθήκη Παπάντου (σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλης του Βόλου) και Ηλεκτρική Εταιρία (σήμερα αποτελεί την έδρα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στους χώρους που επιθυμούν εγκαίρως, εντός του επισκέψιμου ωραρίου κάθε κτηρίου και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις κάθε χώρου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.