Δώρο ζωής σε Βολιώτη παραμονές Δεκαπενταύγουστου

Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε ο 52χρονος Βασ.Θάνος μετά από 7 χρόνια αιμοκάθαρσης

Δώρο ζωής σε έναν Βολιώτη συνάνθρωπό μας, αλλά και σε άλλους ασθενείς, έδωσε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου μια 56χρονη που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας. Οι συγγενείς της 56χρονης δώρισαν τα όργανά της, τους δύο νεφρούς, το ήπαρ και τους πνεύμονες σε συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονταν στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο 52χρονος γενικός γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Μαγνησίας Βασίλης Θάνος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση και στο παρελθόν, υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης του ενός νεφρού της 56χρονης δότριας, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του, ο οργανισμός ανταποκρίνεται καλά.

Όπως έγινε γνωστό ο άλλος νεφρός και το ήπαρ πήγαν σε λήπτες στο Λαϊκό ενώ οι πνεύμονες λόγω μεταφέρθηκαν στη Γερμανία όπου υπήρχε συμβατός λήπτης.
Όπως δήλωσε στο Magnesianews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Μαγνησίας Βασίλης Γιαννακός, είναι η τρίτη μεταμόσχευση που γίνεται μέσα στο 2016 στο νομό μας και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθούν οι μεταμοσχεύσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 160 αιμοκαθαρόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου και άλλοι 20 που κάνουν θεραπεία στο σπίτι τους. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για περισσότερα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς αυξάνονται και οι νεφροπαθείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.