Δωροεπιταγές της ΕΚΠΟΛ σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Δωροεπιταγές σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής της Μαγνησίας έδωσε η ΕΚΠΟΛ, σε λιτή εκδήλωση που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενόψει των γιορτών.

Η αντιπεριφερειάρχης των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ότι τις μέρες που έρχονται πρέπει να δίνουμε χαρά, στο πλαίσιο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος τόνισε ότι το ΔΣ της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Μαγνησίας, σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη θεώρησε ανάγκη να ενισχύσει πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής μας με δωροεπιταγές των 250 € για το κάθε ίδρυμα. Όπως είπε, αν χρειαστεί, θα γίνει παρέμβαση, ώστε κανένας να μη μείνει χωρίς το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Τα πέντε ιδρύματα εκπρόσωποι των οποίας παρέλαβαν τις δωροεπιταγές είναι το Γηροκομείο Βόλου και το «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων, η Κιβωτός του Κόσμου, το Ορφανοτροφείο Βόλου και το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».

Η αντιπεριφερειάτχης τέλος, τόνισε ότι θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής για τα παιδιά, που θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας και με τη λήψη των μέτρων προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Σοφία Βαρλάμη, μέλος του Γηροκομείου Βόλου, τόνισε ότι το 2014 που το ίδρυμα ήταν να κλείσει έγινε ένα μεγάλο θαύμα και σήμερα το Γηροκομείο είναι υγιέστατο και οι ηλικιωμένοι έχουν μια πάρα πολύ καλή διαβίωση. Η κα Βαρλάμη ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάχη και την ΕΚΠΟΛ για τη βοήθεια και τόνισε ότι όποτε το ίδρυμα χρειάζεται βοήθεια, πάντα δίνεται.
Ο προεδρεύον του «Σουρλίγκειου» Γηροκομείου Καναλίων, αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε για την εκδήλωση και την παράδοση αυτής της επιταγής και τόνισε ότι είναι μια πράξη ενίσχυσης και στήριξης στο Γηροκομείο Καναλίων, ένα ίδρυμα που φιλοξενεί δεκάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και δίνει μια «μάχη» να σταθεί κι αυτό ζωντανό και όρθιο, μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η Χρύσα Βεργούλια ψυχολόγος στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» τόνισε ότι αυτές οι κινήσεις είναι πολύ σημαντικές, από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας, που δίνουν ανάσες ζωής στο καθημερινό δύσκολο έργο του Ιδρύματος, πολύ μεγάλη χαρά στα παιδιά και στους εργαζόμενους και τη Διοίκηση το κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους, που είναι να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή φροντίδα αι ποιοτική διαβίωση στα 50 παιδιά του ιδρύματος. Εκ μέρους του προέδρου Αθαν. Μπακαλιάνου και των μελών του Δ.Σ., η κα Βεργούλια ευχαρίστησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία την αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ.

Τέλος, ο Νεκτάριος Μαρμαράς, υπεύθυνος παιδαγωγών στα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο, εκ μέρους του π. Αντώνιου και των παιδιών που διαμένουν στις δύο δομές φιλοξενίας του Βόλου, ευχαρίστησε για την έμπρακτη κίνησης στήριξης και προσφοράς του έργου και της προσπάθειας που γίνεται. Όπως είπε είναι πολύ σημαντική η κίνηση, καθώς οι ανάγκες με δύο πλέον σπίτια στο Βόλο, είναι μεγάλες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.