Δ.Κολυνδρίνη προς ΑΓΕΤ: Θα λογοδοτήσουμε μόνο στους πολίτες

Η Π.Ε. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου που περιγράφουν την παράμετρο του υδράργυρου

Το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έκανε τη δουλειά της ως όφειλε και είναι υποχρεωμένη και σύμφωνα με το νόμο και θα λογοδοτήσει μόνο στους πολίτες, τόνισε σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΑΓΕΤ ότι στις τις μετρήσεις του προς καύση υλικού δεν λήφθηκε υπόψη μια σημαντική παράμετρος, με αποτέλεσμα να εμφανίζει υψηλότερα την παράμετρο του υδράργυρου.

«Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του», είπε η αντιπεριφερειάρχης, που συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακολουθεί πιστά το νόμο που είναι «Ευαγγέλιο», έχει βασικό άξονα την προστασία των πολιτών

«Μόνο στους πολίτες μας θα λογοδοτήσουμε και σε κανέναν άλλο και με άξονα αυτό και μόνο πορευόμαστε διακριτικά με ισορροπία και υπευθυνότητα, ενώ θα εφαρμοστεί ο νόμος και ότι ορίζει», διαμήνυσε.
Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν υπηρεσίες, νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και βάση αυτών γίνονται όλα όπως προβλέπονται. Επίσης όλα τα στοιχεία, όπως είχε δεσμευτεί, δημοσιοποιούνται, ενώ υπάρχει έλεγχος και για οποιοδήποτε εργοστάσιο, υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους

Η κ. Κολυνδρίνη δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση της ΑΓΕΤ ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της και σε ερώτηση αν το φορτίου υλικού προς καύση που ήρθε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ την Κυριακή των Βαΐων κάηκε ήδη, απάντησε ότι όλα είναι δυνατά. «Εμείς συνεχίζουμε τους ελέγχους. Ήδη έχουν γίνει δειγματοληψίες και συσχετίζονται τα στοιχεία και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως περιγράφεται από τη σχετική ΚΥΑ», δήλωσε.

Ερωτηθείσα για την επιχειρηματολογία της ΑΓΕΤ ότι τα στοιχεία του ελέγχου που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι πλημμελή, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απάντησε ότι επειδή η δειγματοληψία έγινε από τα φορτηγά που μετέφεραν το υλικό, όπως ακριβώς εστάλησαν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο, με τον ίδιο τρόπο δόθηκαν στη δημοσιότητα. «Η παράμετρος του υδραργύρου περιγράφεται ακριβώς στο δελτίο τύπου όπως επίσης και τα ποσοστά των υπολοίπων υλικών», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα τέλος για τις κυρώσεις που θα επιβάλει η Περιφέρεια στην ΑΓΕΤ η κ. Κολυνδρίνη είπε ότι δεν το γνωρίζει ακόμη, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράμετροι και δεδομένα, ενώ για ένα τέτοιου μεγέθους εργοστάσιο, απαιτείται μία διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.