Δράσεις του Job Center σε κατοίκους του Βόλου

Η ομάδα του Job Center Δήμου Βόλου με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών μέσω κοινωνικών δράσεων διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, πραγματοποίησαν ενημερωτικά outreach στο πλαίσιο προσέγγισης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Job Center.

Ειδικότερα, το Outreach αποτελεί μία μέθοδο παρέμβασης που βασίζεται στην ενημέρωση αλλά και παροχή υπηρεσιών σε πληθυσμούς που ίσως διαφορετικά να μην είχανε την απαιτούμενη πρόσβαση στην πληροφορία. Βασικό στοιχείο της εν λόγω προσέγγισης είναι πως η ομάδα μας παρέχει την πληροφορία εν κινήσει στις γειτονιές.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου λειτουργεί στο στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου, δηλαδή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Στόχος των ΣΒΑΑ είναι η εστίαση σε αστικές συνοικίες οι οποίες είναι αντιμέτωπες με ανισότητες και άλλα ζητήματα υποβάθμισης. Μέσω αυτών αναζητούνται λύσεις για το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα των πολυάριθμων αστικών συνοικιών.

Στην περίπτωση του Job Center, ως έργο της ΣΒΑΑ Βόλου η ομάδα αποσκοπεί μεταξύ άλλων σε προώθηση δράσεων προώθησης απασχόλησης που απευθύνονται κατά προτεραιότητα στους κατοίκους των περιοχών (Άγιοι Ανάργυροι, Νεάπολη, Παλαιά).

Στις 20, 23 και 24 του Μάη τα στελέχη του Job Center χωρισμένα σε δύο ομάδες, ενημέρωσαν κατοίκους, υπηρεσίες και τοπικές εκκλησίες (Νεάπολη, Αγίους Αναργύρους και στο Παλαιό Λιμεναρχείο), έκαναν αφισοκόλληση και μοίρασαν προσκλήσεις για τη διήμερη δράση διασύνδεσης με την αγορά εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την DEL MONTE Ελλάς στις 4 και 5 Ιουνίου στο χώρο του Job Center με δεκάδες .

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες που προέκυψαν από τις επισκέψεις και τις συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης τα στελέχη του Job Center τις προσεχείς ημέρες θα επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή των Παλαιών, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές δράσεις (outreach) για γνωστοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο ενίσχυσης της απασχολησιμότητας.

Η ομάδα του Jοb Center απαρτίζεται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς: Μαρκέλλα Βαλσάμη, Ευθαλία Γεωργίου, Βάσια Αλεξίου, τον Ψυχολόγο: Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου, την Οικονομολόγο: Ιωάννα Μπεφάνη και τη Διοικητικό: Ελένη Βαραλή.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.