Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Από αριστερά προς δεξιά : Απ. Κουταρέλος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, Γεωργία Παπαγγελή, αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, γεν. γραμματέας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, νέες και νέοι της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας βρέθηκαν το Σάββατο στην οδό Ερμού στον Βόλο, μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο και ενημέρωσαν κυρίως τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά και το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας τονίστηκε από την αντιπρόεδρο κ. Γεωργία Παπαγγελή η σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ο οποίος είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Σημείωσε ότι ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται σε 1.600.000 γυναίκες παγκοσμίως και αφορά κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών, καθώς το ποσοστό εμφάνισης της νόσου σε αυτές τις ηλικίες ανέρχεται στο 80%.

Η κ. Παπαγγελή επεσήμανε πως η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας θέλησε με τη δράση της να ενημερώσει γυναίκες και άνδρες για το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”,  το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες 50-69 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν μαστογραφία. Προκειμένου δε να γίνει πληρέστερη ενημέρωση των μελών της ΟΝΝΕΔ, επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Τσιαούση, ο οποίος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα, αλλά και τη διάχυσή του στην κοινωνία.

Μεταφέροντας το κλίμα αλλά και την ανταπόκριση των πολιτών από τη δράση του Σαββάτου, όπου τα μέλη της ΟΝΝΕΔ διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια,  η κ. Παπαγγελή σημείωσε πως ήταν πολύ θετικό ότι πολλές γυναίκες γνώριζαν το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”, ενώ αρκετές είχαν υποβληθεί και σε μαστογραφία, ενώ λίγοι ήταν εκείνοι, κυρίως άνδρες, που δεν γνώριζαν το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών, αν και ο καρκίνος του μαστού αφορά και σε άνδρες, σε πολύ μικρότερο ποσοστό.

Η ΟΝΝΕΔ θα συνεχίσει τις δράσεις της το επόμενο χρονικό διάστημα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Κουταρέλο να προαναγγέλλει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο Volos Palace, με προσκεκλημένους τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ορφέα Γεωργίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα 48 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης και έχει ως τίτλο ” 48 χρόνια ΟΝΝΕΔ, 48 χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.