Δράση στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Ν. Ιωνία με τίτλο «Η πρόληψη καλύτερη της θεραπείας»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης 2022 με τη δράση: «Η πρόληψη καλύτερη της θεραπείας», η σημασία της προληπτικής συντήρησης στα ταφικά μνημεία του χαρακτηρισμένου ως νεότερο μνημείο του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας – Βόλου.

Τα συχνά αιτήματα πολιτών τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση των οικογενειακών τάφων που διατηρούν στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας-Βόλου, οδήγησαν στην επιλογή του θέματος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα που μπορούν να εφαρμόσουν προληπτικά ώστε να εξασφαλίσουν την καλή διατήρηση των ταφικών τους μνημείων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται σε ομάδες και θα ενημερώνονται για τις φθορές στις οποίες υπόκεινται τα ταφικά μνημεία και για τους παράγοντες στους οποίους αυτές οφείλονται (ανθρώπινος παράγοντας, υλικά κατασκευής, περιβάλλον κ.α.). Στη συνέχεια περιδιαβαίνοντας στο χώρο του κοιμητηρίου θα εντοπίζονται in situ τα προαναφερθέντα και θα προτείνονται μέτρα προληπτικής συντήρησης τα οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας – Βόλου στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2022, τις ώρες από 10:00 έως 14:00.

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ), ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Πληροφορίες-Δήλωση συμμετοχής: Τμήμα Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης της Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.Θ.Κ.Σ.Ε..

Τηλ.: 24210 – 34002, 21246, 22318, 36987 (εσωτ. 120, 122),  6970186859 Ε. Τζουμουσλή

e-mail: [email protected],  [email protected], echaratsi@culture.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.