Δράση συνέργειας του Job Center με το Κοινωνικό Φαρμακείο

Με επίκεντρο την βέλτιστη συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε δράση συνέργειας ανάμεσα στο Job Center και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ειδικότερα,  τα στελέχη του Job Center, κ. Μαρκέλλα Βαλσάμη, Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργός και Ευθαλία Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργός επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 19  Σεπτεμβρίου τον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου που εδρεύει στην Τοπάλη 14 (Δίαυλος) πραγματοποιώντας δράση συνέργειας με τα στελέχη κ.  Νίκο Φεργαδάκη, Κοινωνικό Λειτουργό και την κ. Ηλιάνα Κασάμπαλη, Φαρμακοποιό.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα άριστης επικοινωνίας με αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα, ενώ ο αρχικός στόχος βασίστηκε υπό ένα τριπλό πρίσμα θεμάτων: την αμφίδρομη ενημέρωση, την καλύτερη δυνατή διασύνδεση και παραπομπή εξυπηρετούμενων, την άμεση και στενή συνεργασία των δύο δομών προς τη βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με κύριους αποδέκτες τους δικαιούχους συμπολίτες-συμπολίτισσές μας.

 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα εξής:

Η αμφίπλευρη ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δομής και την παροχή υπηρεσιών,

Η διασύνδεση και παραπομπή εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Job Center για ενδυνάμωση, ενίσχυση απασχολησιμότητας και διασύνδεση με την αγορά εργασίας και το αντίστροφο,

Οι δράσεις εξωστρέφειας με σύζευξη την προαγωγής υγείας και την απασχόληση.

Έγινε ανταλλαγή ενημερωτικού υλικού των δύο δομών, αλλά και πληροφορίες επικοινωνίας.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.  Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου αποτελεί μια κοινωνική δομή με σκοπό την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής κάλυψης προς δυνητικούς δικαιούχους τους Δημότες του Βόλου που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις κριτηρίων ένταξης. Συγχρόνως, τη Δομή μπορούν να προσεγγίσουν και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που επιθυμούν να δωρίσουν φαρμακευτικό υλικό σε καλή κατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.