«Δύναμη Βόλου»: Στο Δ.Σ. η αδυναμία περίθαλψης καρκινοπαθών

Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα που προέκυψε με το Νοσοκομείο που αδυνατεί να περιθάλψει νέα περιστατικά καρκινοπαθών, ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός, Κατερίνα Τσοπουρίδου και Αριστοτέλης Δουλόπουλος για την αδυναμία περίθαλψης και παροχής θεραπείας σε καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση «Κύριε πρόεδρε, με την ιδιότητά σας ως γιατρός στο Νοσοκομείο της πόλης μας, γνωρίζετε καλύτερα από τους υπογράφοντες το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του Νοσοκομείου να μην δέχεται, λόγω έλλειψης επαρκών κονδυλίων και προσωπικού, περαιτέρω καρκινοπαθείς συμπολίτες μας οι οποίοι πρέπει να ακολουθήσουν πρόγραμμα ενδοφλέβειας θεραπείας.

Θεωρούμε ότι το σημαντικότατο αυτό ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να αποφασιστούν, ομόφωνα αν είναι δυνατόν, ενέργειες και πρωτοβουλίες με σκοπό το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος που έχει να κάνει με την ζωή συμπολιτών μας.

Αν και αποτελεί ξεκάθαρη υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης να λύσει άμεσα το ζήτημα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να διευρυνθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας όλες οι δυνατότητες βοήθειας και συνδρομής απέναντι σε συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την επάρατη νόσο και αντιμετωπίζουν την ανεπάρκεια των κρατικών δομών υγείας και παραπέμπονται σε όμορους Νομούς για θεραπεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας στον αγώνα που δίνουν».

Η παράταξη επισημαίνει ότι η ανησυχητική αύξηση κατά 30% νέων περιστατικών καρκίνου, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης επιδημιολογικής μελέτης, η οποία περιλαμβάνεται μέσα στις προτάσεις που κατέθεσε προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.