Δυναμικό «μπάσιμο» Τρύφωνα Πλαστάρα για το Επιμελητήριο

Παρουσία αντιδημάρχου ο συνδυασμός «Μαγνησία 2025», στηρίζει ο Κ. Λεβέντης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025Δυναμικό «μπάσιμο», για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κάνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε το όνομα και το σήμα του συνδυασμού «Μαγνησία 2025». Η παρουσίαση έγινε παρόντων συνεργατών του συνδυασμού, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, ενώ μεταδόθηκε δήλωση στήριξης του μέλος του Επιμελητηρίου και εκ νέου εκλεγμένου στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Κώστα Λεβέντη, που απουσίαζε στην Αθήνα.

Ο Τρύφων Πλαστάρας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σχήμα χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, που με κοστολογημένο οργανόγραμμα και καθαρές σχέσεις με την κοινωνία θα λειτουργεί σαν καθοριστικός παράγοντας κεντρικά και σε περιφερειακό επίπεδο. Όπως είπε η νέα Διοίκηση ανοίγει τις πόρτες του Επιμελητηρίου σε όλους, θα φέρει την Ένωση Ξενοδόχων, βιομήχανους, ομοσπονδίες, σωματεία, την περιφέρεια ανεξαρτήτως κομμάτων, την εκκλησία και τους φορείς και τις δομές της γιατί μέσω του κινήματος πολιτών, καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε «έχουμε κατορθώσει και έχουμε κάνει μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων».

Αναφορικά με την εξωστρέφεια τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα φέρνει σε τακτά χρονικά διαστήματα βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους δήμους της περιοχής, χωρίς κόμπλεξ και φόβο, τις ομοσπονδίες και όλους τους επαγγελματικούς φορείς, ενώ τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ο ίδιος κατηγόρησε την απελθούσα Διοίκηση ότι οι τέσσερις έδρες για τη μεταποίηση είναι πολύ λίγες, για κακοδιαχείρηση, μη αξιοποίηση κονδυλίων, μη στήριξη των επαγγελματιών και για υπόγειες διαδρομές με τα ΜΜΕ και ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από της θέση του προέδρου της ΟΕΒΕΜ όταν κατατεθεί ο συνδυασμός για το Επιμελητήριο.

Στο πάνελ παρουσίασης του συνδυασμού, μετείχαν και στηρίζουν τον συνδυασμό οι Ελένη Δοδούδη και Γ. Μπαρμπάκος μέλη του Επιμελητηρίου, Ιωαν. Φόβος εκπρόσωπος Τύπου της ΟΕΒΕΜ, Βαγ. Λαλίτσας αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και μέλος του Επιμελητηρίου, Παν. Λιαδέλης επιχειρηματίας, Κώστας Πελεκούδας του μετάλλου, Γ. Γκάλιος των αγγειοπλαστών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φόβος, που είπε ότι ο συνδυασμός φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο για ανάπτυξη νομού αν έλθει στη Διοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις και πολιτική εξάρτηση, προάσπιση συμφερόντων επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για κοστολογημένο πρόγραμμα και κάλεσε επαγγελματίες και φορείς να συστρατευτούν με τον συνδυασμό, στο όραμα για ένα Επιμελητήριο που θα συμβάλλει ανάπτυξη Νομού.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας δήλωσε ότι για πρώτη φορά η νέα γενιά βγαίνει μπροστά για να αναλάβει τις τύχες του Επιμελητηρίου και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο διάστημα στην ΟΕΒΕΜ και σε επαφές με εμπόρους και επαγγελματίες κυριαρχεί ένα το ερώτημα «τι κάνει το επιμελητήριο για μένα γιατί το πληρώνω».
Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στην προσέγγιση νέων ατόμων, καθώς το Επιμελητήριο υποχρέωσε νέους επαγγελματίες να έχουν μεγάλη απέχθεια προς το θεσμό, που είναι εκπληκτικό εργαλείο και που σταδιακά θα παρουσιάσει.

Σχετικά με το όνομα «Μαγνησία 2025» ο Τρ. Πλαστάρας δήλωσε ότι δεν είναι τυχαίο. «Είναι όραμα 8ετίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι η νέα Διοίκηση θα ανοίξει τις πόρτες του επιμελητηρίου σε όλους και θα φέρει στην έδρα του βουλευτές, περιφέρεια, Δήμους, Εκκλησία κ.α. κάτι το οποίο δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Κατά της απελθούσας Διοίκησης
«Με λυπεί το γεγονός ότι η Μαγνησία μας εκτίθεται από αποφάσεις του Επιμελητηρίου και εξεπλάγην με την πρόταση για 4 έδρες στη μεταποίηση» δήλωσε ο κ. Πλαστάρας, που τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτή η πρόταση (για μείωση εδρών από 10 σε 4). «Από 3/8/2017 έχει έλθει επιστολή από Υπουργείο όπου επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. και οι Δ.Ε. των Επιμελητηρίων μέχρι την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης θα διενεργούν μόνο πράξεις διαχείρισης και προετοιμασίες εκλογών».

Μάλιστα διερωτήθηκε αν οι ενέργειες μετά τις 3 Αυγούστου είναι νόμιμες από πλευράς των Επιμελητηρίων, επισημαίνοντας ότι «ως νέα Διοίκηση θα τις μελετήσουμε και τα χρήματα θα επιστραφούν αν δεν έχει ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία», διαμηνύοντας παράλληλα με αφορμή και πρόσφατη απόφαση του Επιμελητηρίου για έγκριση κονδυλίων για την παρουσία εκπροσώπων σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι θα συνεργαστεί με καθαρούς όρους με τα ΜΜΕ.

«Δεν είναι εκλογικό κέντρο κανενός»
Ο υποψήφιος πρόεδρος, κατήγγειλε ότι έχει πληροφορίες, ότι επαγγελματίες δέχονται πιέσεις από εργαζόμενους στο Επιμελητήριο για τις εκλογές. «Τους καλώ να ασχοληθούν μόνο με τη δουλειά τους και τίποτα παραπάνω, για να μην έχουμε πρόβλημα όταν αναλάβει η νέα Διοίκηση. Το Επιμελητήριο δεν είναι εκλογικό κέντρο κανενός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τρ. Πλαστάρας κατήγγειλε ότι τα τελευταία έξι χρόνια το Επιμελητήριο αντί να δουλέψει, έχει φτάσει πολύ χαμηλά και πρόσθεσε ότι αν έρθει πρόταση για Περιφερειακό Επιμελητήριο, η πρόταση από πλευράς του θα είναι η έδρα να είναι ο Βόλος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος για, αναφέρθηκε και στις μελέτες που έχει διεξάγει η ΟΕΒΕΜ τονίζοντας ότι «ως Ομοσπονδία πραγματοποιούμε έρευνες που ο κ. Μπασδάνης λοιδόρησε ως μπουρδολογίες και στη συνέχεια ήλθε και τις ενίσχυσε οικονομικά. Μήνυμά μας είναι «στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να κινηθεί κανείς αναλογικά», τόνισε.

Στη συνέχεια προβλήθηκε video με δήλωση του Κ. Λεβέντη, εκλεγμένο στο ΞΕΕ όπου εξέφραζε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Τρ. Πλαστάρα, ενώ στην παρουσίαση ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης. Ερωτηθείς αν η παρουσία Σταυρίδη σηματοδοτεί στήριξη από τη Δημοτική Αρχή, ο Τρ. Πλαστάρας απάντησε ότι μακάρι να στηρίξουν τον συνδυασμό η Δημοτική Αρχή και οι αντιπολιτεύσεις.

Τέλος, σχολιάζοντας την παραίτηση του Γιάννη Γρηγορίου, δήλωσε είναι αξιόλογο άτομο με αρκετά μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία. «Οι πράξεις του καθενός τον χαρακτηρίζουν. Δεν σχολιάζω κανενός ενέργειας. Στο τέλος θα είναι μαζί μας», προέβλεψε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.