Δυνατότητα προσφορών και εκπτώσεων σε συνεννόηση με την Π.Ε. Μαγνησίας

Δίνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, ενώ θετικοί εμφανίζονται οι έμποροι

Στην αγορά λείπει η «άσπρη εβδομάδα» και όχι «μαύρη Παρασκευή», είπε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β….
Δυνατότητα προσφορών και εκπτώσεων σε συνεννόηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας δίνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών με τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», κάτι με το οποίο συμφωνούν οι έμποροι, καθώς ήταν αίτημά τους.
Με το πολυνομοσχέδιο, καθιερώνεται η δυνατότητα κάθε αντιπεριφερειάρχη, μετά από γνώμη των δήμων, των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, να ορίζει μία περίοδο προσφορών ανά δύο έτη, με μέγιστη χρονική διάρκεια ένα μήνα, κατά την οποία επιτρέπεται η προσφορά του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Με αυτή τη ρύθμιση ενισχύεται η ευελιξία των εμπορικών επιχειρήσεων αναφορικά με τη διάθεση περισσότερων ειδών σε προσφορά, ενώ λαμβάνονται περισσότερο υπ’ όψιν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος είπε ότι οι έμποροι είχαν ζητήσει να καθορίζουν οι ίδιοι κάποιες εκπτωτικές περιόδους, σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια.
«Το πολυνομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, γιατί έλαβε υπόψη τα αιτήματα των εμπόρων, διότι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν καλύτερα πότε πρέπει να γίνουν οι εκπτώσεις, σε σχέση με έναν γραμματέα ενός υπουργείου», ανέφερε.
Οι έμποροι ζητούν ακόμη να περιοριστεί το φαινόμενο των εκπτώσεων σε συγκεκριμένες περιόδους «διότι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε πέντε μήνες το χρόνο εκπτώσεις», όπως είπε ο πρόεδρος των εμπόρων.

“Nα μπει τάξη και νομικό πλαίσιο”
Όπως εξήγησε, υπάρχουν δύο μεγάλες εκπτωτικές περίοδοι του Ιανουαρίου και του Ιουλίου, από σχεδόν δύο μήνες η καθεμιά, καθώς και τα δεκαήμερα εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, ενώ τις άλλες εποχές μπορεί να κάνει προσφορές ο κάθε καταστηματάρχης στο 50%.
Οι έμποροι ζητούν με το πολυνομοσχέδιο να μπει τάξη και νομικό πλαίσιο στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα και να δίνεται η δυνατότητα στους Εμπορικούς Συλλόγους, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα για καθορισμό προσφορών και εκπτώσεων, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι γίνονται πραγματικές εκπτώσεις. «Τον καταναλωτή πρέπει, ειδικά αυτή την περίοδο, να τον κοιτάμε στα μάτια», είπε ο Κώστας Τσέλιος.

«Δεν μπορεί να δηλωθεί
Κυριακή μετά τις 10 Ιανουαρίου»
Όσον αφορά στις Κυριακές που, λόγω κρουαζιερόπλοιων, η αγορά πρέπει να είναι ανοιχτή, ο πρόεδρος των εμπόρων δήλωσε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που πρέπει να δηλωθεί ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτή η αγορά (πέραν των οκτώ ετησίως), να γίνει κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία για αλλαγή του προγράμματος σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τους φορείς.

Αναστάτωση η “black Friday”
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου χαρακτήρισε μεγάλη αναστάτωση, χωρίς συντονισμό και κάτι ξενόφερτο που ήρθε και στην Ελλάδα, την ημέρα της “black Friday”, με προσφορές σε πολυκαταστήματα και μερίδα εμπόρων.
Όπως ανέφερε, η αγορά είχε μεγάλη κίνηση, αλλά το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε άλλη βάση και όχι να γίνεται, ενώ έχει προηγηθεί ένα δεκαήμερο εκπτώσεων.
Στην αγορά λείπει η «άσπρη εβδομάδα» και όχι «μαύρη Παρασκευή», κατέληξε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.