Δύο δράσεις στο Βόλο για την ορθή χρήση τεχνολογιών, παιδιών και εφήβων

Από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αντιδημαρχία Παιδείας

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου διοργανώνει στον Βόλο δύο σημαντικές δράσεις, για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους και για την πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου για παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 στο Κινηματοθέατρο “Αχίλλειον”. Πρόκειται για την 7η Ημερίδα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους με τίτλο “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται….” . Η ημερίδα αυτή, με στόχο την γνωστοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που αφορούν τη σωστή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς και εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις, τα δεδομένα και τα προγράμματα πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου. Η ημερίδα, την επιστημονική ευθύνη της οποίας έχει η Μ.Ε.Υ. της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό “ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία”, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης για την Ασφάλεια των Ανηλίκων και Νέων στο Διαδίκτυο ENASCO και της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής.

Η δεύτερη δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος YOUTH POWER, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Πρόκειται για επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων του Ν. Μαγνησίας που επιθυμούν, μέσω εξειδικευμένης βιωματικής εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν σε θέματα πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου για παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία. Την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό του προγράμματος έχει Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής σε συνεργασία με την Μ.Ε.Υ. της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”.

Τόσο για την παρακολούθηση της ημερίδας όσο και για την συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με τα στοιχεία και την ιδιότητά τους στην Μ.Ε.Υ. της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” στα τηλ. 210 7710824, 213 2009806 και 80011 80015 και στο e-mail : [email protected].
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής και επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους διοργανωτές φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.