Ε. Λιακούλη: «Το Νοσοκομείο Βόλου εκπέμπει SOS, χωρίς Πνευμονολογική, μέσα στην πανδημία!»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ως κοινοβουλευτική υπεύθυνη και του ν. Μαγνησίας, σε σχέση με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μη διαθέτοντας Πνευμονολογική Κλινική, εν μέσω έξαρσης, τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θυμάτων στη γειτονική περιοχή.

Η βουλευτής Λάρισας στο κείμενο της ερώτησής της επισημαίνει τα εξής:

«Επανέρχομαι με την παρούσα μου, σε ένα ακόμη μείζονος σημασίας ζήτημα για την κατάσταση των δομών δημόσιας υγείας του ν. Μαγνησίας, το οποίο και αυτή την φορά έχει να κάνει με τις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, που αν υπήρχε, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κατακόρυφη άνοδος κρουσμάτων και θυμάτων λόγω κορωνοϊού στο νομό το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η φονική πανδημία συνεχίζει να προσθέτει νεκρούς στο Βόλο, το υποστελεχωμένο «Αχιλλοπούλειο» Γ.Ν. Βόλου, διαθέτοντας ελάχιστους παθολόγους, ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό, και κυρίως χωρίς Πνευμονολογική Κλινική (!) προσπαθεί, σχεδόν μάταια, μέσω της ανακύκλωσης του λιγοστού ηρωικού προσωπικού του, να ανταπεξέλθει σε νέες κλινικές Covid-19, οι οποίες έφτασαν να φιλοξενούν κατά περιόδους ακόμη και πάνω από 100 ασθενείς…

Όπως, ωστόσο, επισημαίνει ο Καθηγητής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, με αφορμή τον προβληματισμό για το μεγάλο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό στο Βόλο, ενώ κάτι παρόμοιο δεν παρατηρείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας: ‘’ανθρώπινες ζωές είναι πιθανό να χάνονται αυτή την περίοδο της πανδημίας διότι δεν φροντίσαμε να έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό και πνευμονολογικές κλινικές σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας’’.

Δεδομένου ότι η κοινωνία του ν. Μαγνησίας βιώνει μια υγειονομική τραγωδία με ανοχύρωτη την δημόσια υγεία και το Γ.Ν. Βόλου ‘’γυμνό’’ από κρίσιμες Κλινικές και ειδικότητες για την αντιμετώπιση του covid-19 και δεδομένου ότι αυτήν την τόσο κρίσιμη ώρα, που ζητούνται επιτακτικά και άμεσα μόνιμοι παθολόγοι, πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι και νοσηλευτές για το Γ.Ν. Βόλου, είναι σχεδόν προκλητική η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, με την οποία αποφασίσθηκε η κατάργηση δύο θέσεων πνευμονολόγων από τον Οργανισμό», ρωτώ τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια, αν διαπιστώνει και ο ίδιος τον συσχετισμό μεταξύ έλλειψης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Γ.Ν. Βόλου και της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, όπως και των βαριά νοσούντων από κορωνοϊό στο Νομό, όπως παρατηρούν και οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και πως σκοπεύει να θεραπεύσει την κατάσταση;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.