Εμπειρία πολιτισμού και τοπικής ιστορίας η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου

Μια υπέροχη ξενάγηση, με πλούσια εμπειρία πολιτισμού και ιστορίας, στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στην συνάντηση που είχε οριστεί με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
Υποδεχόμενη μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, η πρόεδρος του Σωματείου κα Κερασία Μπαρτζιώκα, εξήρε τη θετική ανταπόκριση για τρίτη συνεχή χρονιά της συγκεκριμένης ενέργειας, δεσμευόμενη για συνέχισή της, εμπλουτιζόμενης στην πορεία και με άλλες εξορμήσεις, που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση, αλλά και τους φορείς για τη συνεργασία όπως και την ξεναγό και τη συγγραφέα για τον εθελοντισμό τους, διαβεβαιώνοντας ότι η Ένωση, θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, που προάγουν τον Πολιτισμό και την Παιδεία.
Η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, κα Μελίνα Κωστίδη ξενάγησε όλη την ομάδα, στον αρχαιολογικό χώρο, συνομιλώντας με τα παιδιά, επισκεπτόμενοι την «οικία Ν», ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα σπίτια του νεολιθικού οικισμού Διμηνίου, αλλά και τον θολωτό τάφο «Τούμπα» στις δυτικές παρυφές του λόφου, όπου τόσο μικροί όσο και μεγάλοι, στο τέλος της ξενάγησης, «δοκίμασαν» την ηχώ του τάφου, μέσα από ένα όμορφο παιχνίδι.
Παρούσα ήταν και η συγγραφέας κα Ελένη Λαμπράκη, η οποία μίλησε στα παιδιά για ‘’Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι’’ το βιβλίο της που γράφτηκε ακριβώς για το Διμήνι και πως ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους ,μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής…
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων, για τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα (εκτός του Ιανουαρίου λόγω των Θεοφανείων), θα ανακοινώνεται εγκαίρως το νέο πρόγραμμα, ενώ η επόμενη εξόρμηση- συνάντηση, θα γίνει (για να αποτελεί και μια φυσική συνέχεια της επίσκεψης στο Διμήνι), στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου» την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου (2 Δεκεμβρίου), σε συνδυασμό με επίσκεψη και δράσεις στις δυο πλινθόκτιστες οικίες στο πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Μουσείο, που έχουν δημιουργηθεί με πρότυπο τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου. Επί τόπου μάλιστα θα γίνουν και παιχνίδια-εργαστήρια με τους συμμετέχοντες. Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι, ενδιαφέρονται, μπορούν από τώρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και [email protected].

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.