Εγχειρίδια από την «Πορεία Υγείας» για τον ψηφιακό εθισμό και την κοινωνική επιχειρηματικότητα των ΑμεΑ

Το επιμορφωτικό εγχειρίδιο με τίτλο «TECH FREE-toolkit for youth workers», το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο πεδίο της νεολαίας, όπως εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, θεραπευτές, εμψυχωτές ομάδας, εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και εθελοντές συντονιστές ομάδων, παρουσιάζει η «Πορεία Υγείας», σημειώνοντας ότι αποτελεί «καρπό» του επιμορφωτικού προγράμματος «TECH FREE Training Course for youth workers», που υλοποίησε το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πορταριά Πηλίου στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ και περιλαμβάνει πληροφορίες και δραστηριότητες για την υποστήριξη νέων που έχουν αναπτύξει δυσλειτουργική σχέση με το internet και τις ψηφιακές οθόνες.

Το «TECH FREE-toolkit for youth workers» διατίθεται δωρεάν στην αγγλική γλώσσα.

Εγχειρίδιο «CoopAbility» για την κοινωνική επιχειρηματικότητα των Ατόμων με Αναπηρία

Παράλληλα, παρουσιάζεται και το  επιμορφωτικό εγχειρίδιο «CoopAbility», το οποίο απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, σε φροντιστές ατόμων με αναπηρία, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες και να αναπτύξει δεξιότητες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα με έμφαση στην αναπηρία.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε 7 επιμέρους κεφάλαια για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και τις ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία, και να αναπτύξει δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ασκήσεις προσομοίωσης.

Το εγχειρίδιο αποτελεί προϊόν δράσης, που υλοποιήθηκε με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί.

Τα εγχειρίδια μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Πορείας Υγείας https://poreia-ygeias.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.