Μαρτύριο έγινε η ζωή μιας 45χρονης Βολιώτισσας, που έτυχε να γνωρίσει έναν άνδρα διαδικτυακά, που όπως αποδείχτηκε είχε ψεύτικο προφίλ, αρνούνταν να γνωριστούν κατ’ ιδίαν και όταν του ζήτησε να διακόψουν, άρχισε να δέχεται απειλητικά μηνύματα γραπτά και τηλεφωνικά, από πέντε διαφορετικά τηλεφωνικά νούμερα. Η γυναίκα δεν άντεξε την πίεση επί 3 χρόνια, έκανε καταγγελία και χθες δικάστηκαν τρεις άνθρωποι που εντοπίστηκαν από τους αριθμούς τηλεφώνων και αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση με το περιστατικό.
Η 45χρονη σήμερα, γνώρισε κάποιον άνδρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με ψεύτικο προφίλ, το διάστημα από Φεβρουάριο ως Νοέμβριο του 2021 γνωρίστηκαν, συνομιλούσαν και όταν η γυναίκα ζητούσε να συναντηθούν εκείνος έβρισκε προφάσεις για να μη γίνει η συνάντηση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η παθούσα μιλούσε κατά καιρούς μαζί του και όταν, κάποια στιγμή του ζήτησε να διακόψουν την επικοινωνία, άρχισε να την απειλεί, να την βρίζει, να την ενοχλεί και τηλεφωνικά, κάνοντας υποκλοπή των στοιχείων της. Αρχικά η γυναίκα τον πήγαινε με το μαλακό για να σταματήσει να την ενοχλεί, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η κατάσταση έγινε έντονα φορτική, εκτός από τον άγνωστο άρχισαν να της τηλεφωνούν μια γυναίκα και ένας άλλος άνδρας (από πέντε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς) και αφού η κατάσταση μετατράπηκε σε εφιάλτη, μετά από 2-3 χρόνια η παθούσα πήρε την απόφαση και έκανε καταγγελία.
Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν μέσω των τηλεφωνικών αριθμών τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνταν για απειλή κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου, συκοφαντική δυσφήμιση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου, για έναν 78χρονο και συνέργεια στις άνω πράξεις για την 53χρονη κόρη του, κάτοικοι νησιού των Δωδεκανήσων και έναν 49χρονο, κάτοικο χωριού της Λάρισας.
Η παθούσα περιέγραψε στο Δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε επί τρία χρόνια, είπε ότι ο άγνωστος με τον οποίο συνομιλούσε είχε ένα επίπεδο, αλλά όταν του ζητούσε να συναντηθούν πάντα της έλεγε μια δικαιολογία, ενώ αναφέρθηκε στις απειλές που δεχόταν όταν του ζήτησε να σταματήσουν την επικοινωνία, με εκφράσεις όπως θα «σε διασύρω» και «θα σε ξεφτιλίσω».
Ο 78χρονος εκπροσωπήθηκε στη δίκη δια συνηγόρου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει φύγει ποτέ από τον τόπο του, εργάζεται σε γραφείο τελετών έχει χάσει διάφορα τηλέφωνα κατά την εργασία του, αλλά αμέλησε να δηλώσει την απώλεια του τηλεφώνου.
Η συγκατηγορούμενη κόρη του ηλικιωμένου δεν βρέθηκε στο Δικαστήριο, ενώ ο 49χρονος κατέθεσε ότι την περίοδο εκείνη είχε μια σύντομη σχέση διάρκειας δύο μηνών και για να μην ξοδεύει χρήματα να επικοινωνούν, η γυναίκα του ζήτησε να της αγοράσει έναν αριθμό τηλεφώνου, όπως και έγινε, μετά από λίγο χώρισαν και ο ίδιος δεν είχε ποτέ τον συγκεκριμένο αριθμό.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο και καταδίκασε τον 78χρονο, σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή, ενώ αθώωσε τους άλλους δύο.
Ντ. Στ.






























